RegisztrációElfelejtett jelszó
Címlap Itthon Nagyvilág Gazdaság Sport Bulvár Életmód IT/Tudomány Kultúra
Témák Összes hír Top 50 hír
2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Gazdaság
Svájcban megnehezítették a nemzetközi multik életét
A várakozásokkal összhangban a svájci szavazók jóváhagyták a fegyvertartási szabályok szigorítását és a nemzetközi vállalatoknak nyújtott adókedvezmények megvonását a vasárnap tartott népszavazáson.
Privátbankár | 05.19 20:25

Robbantottak a gízai piramisoknál – turistabusz volt a célpont
Nincsen halálos áldozata a merényletnek.
Privátbankár | 05.19 17:28

Több Mercedest érinthet a Daimler dízelbotránya a korábban jelzettnél
A C-, E- és S-Mercikben is lehet károsanyag-kibocsátási értékeket manipuláló szoftverfunkció.
Index | 05.19 14:47

Megvan, mikor szavaznak az osztrákok a politikai bukás után - az ellenzék Orbánék kapcsolatait vizsgálná
Megvan, mikor mehetnek ismételten szavazni az osztrákok: szeptember elején rendezik meg az előrehozott parlamenti választást Ausztriában - derült ki Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóját követően. Mindeközben a Jobbik vizsgálóbizottságot akar.
Privátbankár | 05.19 14:17

Moszkva befészkelte magát a sarkvidékre és várja a felmelegedést
Az északi országok többsége igényt tart a sarkvidék egyes körzeteire, de Oroszország valamennyi vetélytársánál aktívabban igyekszik érvényesíteni akaratát a klímaváltozás miatt egyre elérhetőbbé váló térségben.
hvg | 05.19 14:00

Theresa May új, merész javaslattal fog előrukkolni Brexit-ügyben
Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány 'új, merész' javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) törvénybe...
Portfolio.hu | 05.19 13:15

Őrült árak a belvárosban - Ezért szorulnak ki ennyien Budapest külső kerületeibe
Bár Budapest egészét tekintve a lakásárak a gazdasági fundamentumok által indokolt szinthez (háztartások jövedelme és munkanélküliség alapján) képest felülértékeltek, ez azonban nem egyenletesen...
Portfolio.hu | 05.19 13:00

A nap képe: különös helikopterezésnek lehettünk tanúi Budapest felett
Egy irodaház tetejére emeltek gépészeti berendezéseket. Ezt szerencsére az MTI fotósa is megörökítette.
Privátbankár | 05.19 12:25

Aki a görög tengerpartra megy, elfelejtheti a kanyargós, meredek hegyi utakat
Elkészült az autópálya Szerbián át.
hvg | 05.19 11:30

Nő a feszültség: erős szövetség születhet a megtámadott olajtankerek miatt
Az Arab Liga, valamint az Öböl Menti Együttműködési Tanács tagállamainak vezetőit csúcstalálkozóra hívta május 30-ára Mekkába a szaúdi király, hogy az elmúlt napok eseményeinek tükrében megvitassák a térség biztonságának és stabilitásának a megszilárdításával kapcsolatos teendőket.
Privátbankár | 05.19 11:03

Aki Görögországba megy, most már végig autópályán szelheti át Szerbiát
Átadták az út utolsó, 26 kilométeres szakaszát, ami átvezet az Észak-Macedóniát átszelő autópályára.
Index | 05.19 09:20

Több mint nyolcszázezer ember vehet igénybe adókedvezményt öngondoskodásra
Az öngondoskodást adókedvezménnyel és az adminisztrációs terhek átvállalásával segíti a kormány, az intézkedések eredményeként az idén több mint 800 ezer magánszemély vehet igénybe összességében...
Portfolio.hu | 05.19 08:35

És akkor Mészáros nem tudott őszintén örülni a remek magyar GDP-adatnak
Bajban vannak a német autógyárak és ezt Magyarország is megérezheti; közel két évtizedes rekordot döntött a GDP-növekedésünk; Mészáros Lőrincnek két rossz napja is volt. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
hvg | 05.19 07:00

Lemondott az osztrák kormány, új választások lesznek
Bejelentette az osztrák kormánykoalíció felbontását és mielőbbi új választások kiírását javasolta szombat esti nyilatkozatában Sebastian Kurz osztrák kancellár, miután korrupciós botrány miatt lemondott alkancellári és pártelnöki tisztségéről Heinz-Christian Strache, a koalícióban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője.
Privátbankár | 05.19 06:20

Nem jön be a magyaroknak az élethosszig tartó tanulás
Alig van ország az EU-ban, ahol kevesebb felnőtt képzi magát, mint nálunk.
hvg | 05.18 21:59

Hamis ruha, jelöletlen zöldség: mit kezd a NAV a lefoglalt árukkal? Elárulták
Mik azok, amelyeket biztosan megsemmisítenek? Mikor kaphatják meg az állatok a lefoglalt zöldséget, gyümölcsöt?
Privátbankár | 05.18 16:50

Pont azzal az üzletemberrel tárgyalt Orbán, akit Strache ajánlott a médiabirodalom felépítéséhez
Már tavaly sem volt világos, miről tárgyalhatott Orbán Viktor és Heinrich Pecina. A most kiszivárogtatott 2017-es felvételen Heinz-Christian Strache épp Pecinát ajánlotta, mint aki lebonyolíthatja az osztrák szélsőjobboldal újságvásárlását.
hvg | 05.18 16:37

Kunetz Zsombor a Fülkében: Egy főorvosnak 3 millió, egy kezdőnek 600 ezer járna
Az oxyológus szakorvos volt légi mentő és vezette az Istenhegyi Magánklinika Zrt.-t is, egy ideje szabadúszó orvosként és egészségügyi rendszerfejlesztőként dolgozik. Emellett blogot is ír, így derülhetett ki, hogy a múlt hétvégén - a többszörösen sérültek esetében - sorra lemondták a baleseti ügyeletet a budapesti kórházak, és áteresztik az ólommellények a sugárzást a Péterfy-kórházban. A hvg.hu-nak azt mondta, munkája egyáltalán nem szélmalomharc, vannak már apróbb változások. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja, amelynek vendége Kunetz Zsombor.
hvg | 05.18 16:00

EP-választás: hogyan szavazhatnak azok, akik külföldön élnek?
A jövő vasárnapi európai parlamenti választáson több mint húszezren voksolhatnak Magyarország 132 külképviseletének egyikén. Az EU tagállamaiban eltérően szabályozzák, hogy szavazhatnak-e a hazai listákra a külföldön élő állampolgárok, s ha igen, ezt megtehetik-e a külképviseleteken.
Privátbankár | 05.18 15:48

A tények makacs dolgok, de Orbánék ugyanilyen makacsul hallgatják el azokat
A kormányzati propagandának bemondásra kell elhinni, hogy van elég dolgozó az egészségügyben, ami az adatokat illeti, 2015 óta se kép, se hang.
hvg | 05.18 12:00

Amerikai rakéták: Szijjártó elmondta, mire készülnek
A Trump-Orbán találkozó ennek csak a megerősítése volt.
Privátbankár | 05.18 11:55

Válaszolt az EU Trump döntésére
Az Európai Unió üdvözli, hogy az amerikai elnök elhalasztotta a döntést a külföldről behozott autókat és autóalkatrészeket sújtó védővámok bevezetéséről.
Privátbankár | 05.18 11:03

Mit nyújt nekünk az EU a támogatásokon túl? - Elmondja az egyik fő pénzosztó
'Mit tesz értünk Európa konkrétan? Miért menjünk el szavazni?' Lényegében ezekkel a szavakkal fordultak hozzám az unokahúgaim a közelmúltban, amikor a közelgő európai választásokról beszélgettünk. Ez...
Portfolio.hu | 05.18 10:35

Ha belevág a borsóprotein-gyártásba, a Wall Street farkasa lehet Leonardo DiCaprióval
A tőzsdei bevezetések eddigi egyik legnagyobb idei sikerét a műhúst gyártó Beyond Meat aratta. A mesterséges húsépítés úttörői, milliárdossal és filmsztárral az élükön, a fenntarthatatlan állattenyésztést helyettesítenék.
hvg | 05.18 10:00

Jó kedvében van ma Trump: egy vámot elhalasztott, egy másikat feloldhat
Akár már ma bejelentheti az amerikai elnök, hogy feloldja az acélra és alumíniumra kivetett vámokat Mexikó és Kanada számára - értesült a CNBC. A jelek szerint puhul Donald Trump harciassága a...
Portfolio.hu | 05.17 19:07

Trump Európának egyelőre megkegyelmezett
Fél évvel elhalasztotta ugyanis az Európában gyártott személygépkocsikra és autó-alkatrészekre kilátásba helyezett 25 százalékos védővám kivetését. A laufot hivatalosan azzal magyarázták, hogy megvárják, hová vezetnek az Európai Unióval és Japánnal zajló kereskedelmi tárgyalások. Vagyis az amerikai elnök taktikája ugyanaz, mint Kína esetében, vagyis a fenyegetőzés - csúnyább kifejezéssel: zsarolás -, remélhetőleg azonban a végeredmény eltérő lesz.
Privátbankár | 05.17 18:45

Orbán nagy hőse szerint 10-ből 8-an nem kérnek az EU-ból
Az olasz belügyminiszter Matteo Salvini úgy véli, Európa ellenségei vannak jelenleg hatalmon. Szombatra a milánói dóm elé várja az európai jobbszél pártjait, de Orbán Viktor nem megy el.
hvg | 05.17 18:07

Orosz újítás – nemsokára darabjaira hullik az internet?
Az internet megszűnhet abban a formájában, ahogy eddig ismertük, elég sok országnak vannak ugyanis bajai a szabad információ-áramlással, a globális hozzáféréssel. Van, ahol egyetlen kapcsolóval el lehet vágni az országot az internettől, másutt szoftveres szűrőket használnak. Oroszország új koncepción dolgozik.
Privátbankár | 05.17 18:04

Újabb merész ígéretek Palkovics szájából: 6000 új buszt fogunk gyártani
Az innovációs miniszter rálicitált Gulyás Gergely egy hónappal korábbi 3000 magyar gyártású elektromos buszos ígéretére. De az előtt is több ezer új magyar buszt ígértek már.
hvg | 05.17 17:20

'Gyakorlatilag semmit sem ér' - Kiosztották a brit utazási irodát
A jelenlegi helyzetben gyakorlatilag értéktelenek a Thomas Cokk utazási iroda részvényei - állapította meg a Citigroup elemzője. A papírok az elmúlt egy évben értékük 90 százalékát elveszítették,...
Portfolio.hu | 05.17 16:57

Belekötött az EU-pénzek magyar csaláskezelési rendszerébe az Európai Számvevőszék
Magyarországon a csaláskockázat-értékelés nem volt eléggé átfogó és nem azonosította a kifejezetten az operatív programok által érintett művelettípusokhoz és kedvezményezettekhez kapcsolódó...
Portfolio.hu | 05.17 16:40

Szinten maradt tavaly a Concorde Értékpapír bevétele és profitja
Nagyjából a 2017-es szinten maradt tavaly a Concorde Értékpapír bevétele és profitja, derült ki a vállalat most közzétett éves beszámolójából. A befektetési szolgáltatási tevékenység bevétele 0,6...
Portfolio.hu | 05.17 16:34

Mindenki megőrült? - Úgy veszik milliárdokért a veszteséges cégeket, mintha nem lenne holnap
Már-már a technológiai lufi időszakára emlékezet, ami manapság zajlik. Sorra mennek a tőzsdére a befektetők ítélete szerint tízmilliárdokat érő, a nyereséget még csak hírből sem ismerő startupok. És...
Portfolio.hu | 05.17 16:33

Az elemzők szerint nulla pennyt ér a Thomas Cook utazásiiroda-óriás
A Citigroup elemzői szerint a Thomas Cook utazási iroda és légitársaság annyi adósságot termelt, hogy a vállalat összértéke már nullára esett.
hvg | 05.17 15:59

Kicsit fellélegezhet a forint Trump döntése után
Csütörtökön megpróbált szépíteni a forint, de ma megint a gyengülés felé mozdult az euróval szemben, így délelőtt megint a 325 feletti euróárfolyammal kellett megbarátkoznunk. Belevettek kicsit a...
Portfolio.hu | 05.17 14:53

Átadták Magyarország első gluténmentes zabfeldolgozó üzemét Nyíregyházán
Átadták csütörtökön Nyíregyházán Magyarország első gluténmentes zabfeldolgozó üzemét, amelyre 627 millió forintnyi uniós támogatást nyert el a GOF HUNGARY Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs...
Portfolio.hu | 05.17 14:52

Megszületett a várva várt döntés - Trump egyelőre megkegyelmezett Európának
Amerikai idő szerint péntek éjfélig kellett döntenie Donald Trumpnak arról, kivet-e védővámot az Európából származó autóimportra. Délután a Fehér ház bejelentette, hogy az elnök hat hónappal...
Portfolio.hu | 05.17 14:35

Kevesebb társasház épül, ami az árakon is lecsapódik
Drága az építőipar és az áfakulcs is nő.
hvg | 05.17 14:17

Az EU levett három országot az adóparadicsomok feketelistájáról
Már csak 12 országra haragszik az unió.
Index | 05.17 13:47

Michelin-csillagos éttermek hoznak tízmilliókat egy magyar startupnak
Online piacteret épített egy magyar vállalkozás, hogy kézműves termelők menő séfeknek adhassák el áruikat. Kapirgáló csirkéktől kezdve a fenyőrügyön át a fekete jávai csirkéig kapva kapnak mindenen az ötcsillagos szállodákban és a divatos éttermekben. A cég Közép-Európát, majd az egész kontinenst meghódítaná.
hvg | 05.17 13:35

Elsőre blöffnek tűnt, de hosszú távú stratégia lehet Trump kereskedelmi háborúja
Amerikai sajtóhírek szerint nem várható, hogy enyhülni fog az amerikai elnök világpiaci keménykedése. Sőt, valószínűbb, hogy a protekcionista politika az USA Európai Unióhoz fűződő kapcsolatát is lehűti - a trumpi hozzáállást pedig akár a világkereskedelem további játékosai is magukévá tehetik.
Privátbankár | 05.17 13:30

Bedőlt a horvát hajóépítő vállalat
Egy kínai konszern elvileg befektetne a részben állami horvát cégbe, de egyelőre ez nem történt meg. A cég csődeljárás alá került.
hvg | 05.17 13:25

Kínának három aduja is van Trumppal szemben, a kérdés az, hogy kijátssza-e
Lesz-e pekingi válaszcsapás Trump brutális kereskedelmi offenzívájára? A kínaiak egyelőre csak óvatosan viszonozták a büntetővámokat, amelyekkel az amerikaiak komoly csapást akarnak mérni a világ második legnagyobb hatalmára. De megvannak a maguk adui, melyekre a China Daily című lapban hívja fel a figyelmet a Zsenmin egyetem professzora.
hvg | 05.17 13:21

A nap képe: tündérszép óriásgraffitit fotóztak egy menekülttáborban
A műalkotás a szíriai határ közelében lévő Zaatari táborban készült Jordániában.
Privátbankár | 05.17 13:00

Szijjártó újabb hosszú távú orosz gázszerződést emleget
Az amerikai Exxont igyekszik sürgetni, hogy kezdjen minél hamarabb olajat fúrni Romániában.
Index | 05.17 12:56

Vidéki városokba telepítene páncélosokat a TEK
Eszközök és fegyverek cseréjére költenek, valamint páncélos bevetési járműveket vennének.
hvg | 05.17 12:49

Nőtt az államadósság, de az MNB kitalálta, hogy lehetne ezt jól tálalni
Ha így nézzük, csökkent, ha úgy, nőtt. Tessék választani!
Index | 05.17 11:20

Hitelkártyás trükkök: a bankoknak elegük lett a bankkopasztókból
Könnyű csalárd módon rárepülni a hitelkártyák pénzvisszatérítéseire. Az igazán profiknak elég egy bizalmas baráti viszony és két postahivatal. Vagyis elég volt eddig – a bankok ugyanis elkezdtek odafigyelni ezekre.
Index | 05.17 11:18

GVH: megtévesztőek az Otthontérkép reklámjai
Büntetést nem, csak figyelmeztetést kapott az ingatlankereső oldal.
Index | 05.17 10:39

Elege lett a Greenpeace-nek, otthagyja az Agrárminisztérium bizottságát
A szervezet szerint a növényvédelemmel foglalkozó bizottságban a környezetvédelem helyett a vegyipar és a nagyipari termelők érdekeit veszik csak figyelembe.
hvg | 05.17 10:01

Súlyos feszültség Amerika és Európa között – mi lesz a NATO jövője?
Tavaly ősszel a tagállamok lerakták a közös európai hadsereg alapját 17 közös katonai programmal. A Pentagon egy éles hangvételű levelet küldött Brüsszelbe, amelyben a NATO összeomlásával fenyegetnek egy független EU-s hadsereg megvalósulása esetén. De mennyibe kerülne Európának, ha az USA elhagyná a NATO-t? Káncz Csaba jegyzete.
Privátbankár | 05.17 09:45

Brexit: kudarcba fulladtak a konzervatívok és a munkáspártiak tárgyalásai
Nem lesz megállapodás a kormánypárt és a legnagyobb ellenzéki erő több mint egy hónapja tartó tárgyalássorozatán a BBC szerint arról, miként lehetne feloldani a londoni alsóház által eddig háromszor elutasított Brexit-egyezmény körüli patthelyzetet. A kormányfő napjai szó szerint meg vannak számlálva.
hvg | 05.17 09:25

1717 százalékkal növelte a profitját Mészáros IT cége
Újabb üzleti csoda a Mészáros-birodalomban!
Index | 05.17 09:19

Luxusterepjárót lízingel Tiborcz István cége
Alsó hangon 44 millió forintba került a piacon a vadi új Range Rover.
Index | 05.17 08:48

Hivatalosan is odasózott Trump a Huawei-nek
Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma formálisan is megtiltotta amerikai termékek eladását a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalatnak.
Privátbankár | 05.17 07:35

Egyre nagyobb darabot harapnak ki a kínaiak a budapesti ingatlanpiacból
Az EU-n kívülről messze ők veszik a legtöbb családi házat és lakást a fővárosban, de az uniós külföldi vásárlókkal összevetve is csak a németek és a románok előzték meg őket.
Privátbankár | 05.17 07:35

Kínaiak pörgetik a fővárosi ingatlanpiacot
A kínai állampolgárok is szerepelnek a magyarországi piacon a legtöbb ingatlant vásárló külföldiek között az utóbbi években - írta a Magyar Nemzet pénteken.
hvg | 05.17 07:32

Luxusterepjárót lízingel Tiborcz cége
Ilyesmivel voltak tavaly Horvátországban is nyaralni, de ez vadiúj.
hvg | 05.17 07:16

Sok a panasz, módosíthatnak a családvédelmi akcióterven
A nagycsaládosok jelzáloghitel-csökkentési programja aszerint diszkriminál a családok között, hogy mikor igényelték a támogatást.
hvg | 05.17 06:18

A nagy migránspara VI.: tényleg elsüllyed Európa?
Miközben a magyar kormány szerint az EU migránsokkal akarja elárasztani Európát, Brüsszel maga is tesz az illegális bevándorlás ellen, és csupán a legális migrációt támogatja bizonyos keretek között. Tény ugyanakkor, hogy az elmúlt évtizedekben megugrott az Európába bevándorlók száma, és egyes nyugati városokban lassan többségbe kerülhetnek a külföldi származásúak. Most a migráció kérdését körbejáró sorozatunk hatodik, befejező részét olvashatják.
Privátbankár | 05.17 06:10

Vettünk a Lidlben virágmagot, tényleg kevesebb mag volt a csomagban
30 magnak kellet volna a csomagban lennie, de 10-nél is kevesebb volt. Érdemes résen lenni, ha virágmagot vásárol!
Index | 05.17 04:58

Átlag 20 ezer forinttal drágábbak az állatbarát albérletek
Jellemzően csak minden 10. tulajdonos enged állatot, és drágábbak is az olyan albérletek.
Index | 05.17 04:57

Kezdhetünk aggódni Trump vagyona miatt?
Dehogy. De azért tavaly bukott pár millió dollárt, és még hitelt is kellett felvennie.
Index | 05.16 21:13

Ősi mágus, volt NB I.-es bíró és Kozsó is felkerült a NAV szégyenlistájára
Összesen 2820 név került fel a legnagyobb adósokat soroló listára, amelyet most frissített a NAV.
hvg | 05.16 20:33

Műgyűjtő milliárdos, mágus, plasztikai sebész és Kozsó is szerepel az adóslistán
A magánszemélyek összes adótartozása jóval meghaladhatja a 28 milliárd forintot.
Index | 05.16 19:47

Válasz Online: A Nemzeti Színház nyert hatalmasat a kulturális tao eltörlésén
Vidnyánszky Attila régóta lobbizott, hogy töröljék el a kulturális tao-t, most a Válasz Online szerint az általa vezetett Nemzeti Színház ötször annyi pénzhez juthat, mint amennyire eddig jogosult lett volna.
hvg | 05.16 19:18

Feleannyi pénzt sem tud költeni egy magyar, mint az átlagos európai
Látványosan nő a vásárlóerő Magyarországon, de még így is rosszul állunk európai összehasonlításban.
hvg | 05.16 18:52

Emlékszik még ezekre a bankjegyekre? Még pár hétig lehet beváltani őket
Lassan muzeális érték lesz azokból a bankjegyekből, amelyekről most adott ki figyelmeztetést az MNB.
hvg | 05.16 18:28

Aggódik Európáért Kína egyik leggazdagabb embere
Aggódik Európáért Jack Ma, Az Alibaba társalapítója, mert szerinte nagyon rossz felé megy az EU abban, ahogy a nagy technológiai cégekkel bánik - írja a CNBC. Jack ma szerint aggodalomra ad okot,...
Portfolio.hu | 05.16 18:22

'Történelmileg így alakult' – megroppanthatja a magyar gazdaságot a német autóipar gyengélkedése?
Az utóbbi időszakban több hír is megjelent az autóipar problémáiról, ami azért fontos, mert a magyar gazdaság közismerten nagy mértékben függ a járműgyártók teljesítményétől. Utánajártunk, mitől és mennyire kell félni.
hvg | 05.16 17:18

Mutatjuk, melyik befektetéssel tudtál idén eddig a legtöbb pénzt keresni
Bár iparági szinten nőni tudott a befektetési alapokban kezelt vagyon, az abszolút hozamú alapokból már 11 hónapja folyamatosan áramlik ki a tőke, és nagy kérdés, mi lesz az ingatlanalapok sorsa is....
Portfolio.hu | 05.16 16:15

Boris Johnson versenybe száll: indul a Konzervatív Párt vezetői tisztségéért
Boris Johnson volt brit külügyminiszter bejelentette csütörtökön, hogy versenybe száll a kormányzó Konzervatív Párt vezetői tisztségének elnyeréséért Theresa May miniszterelnök távozása után. Ha...
Portfolio.hu | 05.16 16:10

Ha csak egy dolog van, amire a céged pénzét költöd, ez legyen az!
A legnagyobb hazai cégek vezetői és HR-szakemberei is ott lesznek a Portfolio május 23-i HR Revolution 2019 konferenciáján, melyen többek között arra keressük majd a választ, hogy HR szempontból mi...
Portfolio.hu | 05.16 16:01

Hiába nő a magyar gazdaság, a régiónk többi országa így is sorra hagy le minket
A régiónk harmadik legfejlettebb országa voltunk, amikor beléptünk az EU-ba, most a 2004-es csatlakozók közül a hetedik helyen állunk az egy főre jutó GDP-t nézve. A Magyarországon belüli különbségek is nőttek.
hvg | 05.16 15:52

Exim: 40 milliárd forintos tőkejuttatás a legnagyobb titokban
Még a közvetlen versenytársak sem hallottak az újabb tőkejuttatásról.
Index | 05.16 15:48

Kiakadt a külügy: bekérették a holland nagykövetet
Nem tetszik Szijjártóéknak Mark Rutte kijelentése.
Privátbankár | 05.16 15:27

Két nappal eltolta a kormány a konvektorcsere-pályázatot, kicsit fura, hogy miért
A hivatalos indoklás szerint közbejött a személyijövedelemadó-bevallás.
hvg | 05.16 15:16

Gazdasági kilátások: nem is lenne olyan nagy baj, ha lassítanának a magyar autógyárak
Bár a magyar gazdaság lassabban nő majd idén, mint tavaly, az év eleji adatok fényében várhatóan javítani kell a 2019-re szóló várakozásokon. A világgazdaság megúszhatja a recessziót, de a külső környezet kevésbé lesz támogató, a magyar növekedést így is inkább a belső fogyasztás vezérli majd. Az MNB csapdahelyzetbe került, galamb módjára szigorít, hogy ne erősödjön túlságosan a forint, mint szeretné - a magyar gazdaságnak pedig talán még jó is lenne, ha a Mercedes és a BMW csak lassabban emelné tovább jelentős autóipari függőségünket.
Privátbankár | 05.16 15:12

Baj van a CIB terminálok egy részével
Nem lehet kártyával fizetni olyan boltokban, amelyeknek a CIB Bankkal van szerződése, a bank szerint csak a terminálok kis százalékával van baj.
Index | 05.16 15:12

Spekulációk és kartellezés miatt büntetett meg öt nagybankot az EU
Spekulációikkal befolyásolták a devizapiacot, egyeztették a kereskedelmi stratégiáikat.
hvg | 05.16 14:28

Vizsgálódik a jegybank – nincs minden rendben a virtuális banknál?
A fintech-startup VirPay-hez felügyeleti biztost rendeltek ki.
Privátbankár | 05.16 14:28

Egymilliárd eurós bírságot kapott öt bank az Európai Bizottságtól
Éveken át kartelleztek és befolyásolták több deviza piacát,
Index | 05.16 14:05

Gigabírságot kaptak a csaló bankok
Az Európai Unió öt nagy bankra - a Barclays, a Citigroup, a JP Morgan, a Royal Bank of Scotland, valamint a japán MUFG Bank - szabott ki több mint 1 milliárd eurós (mintegy 320 milliárd forint) bírságot az unió trösztellenes szabályainak megszegése miatt - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
Privátbankár | 05.16 13:58

Megbírságolt az EU öt nagybankot a devizák piszkálgatása miatt
Az Európai Unió öt nagy bankra - a Barclays, a Citigroup, a JP Morgan, a Royal Bank of Scotland, valamint a japán MUFG Bank - szabott ki több mint 1 milliárd eurós (mintegy 320 milliárd forint)...
Portfolio.hu | 05.16 13:38

Több lábra áll a Fundamenta
Beszáll az állampapír-forgalmazásba, a napelem-bizniszbe és az ingatlanközvetítésbe – így reagál a lakástakarékpénztári megtakarításokra addig biztosított állami támogatás tavaly október közepi eltörlésére.
Privátbankár | 05.16 13:31

Új utakon a Fundamenta a lakástakarékok állami támogatásának elkaszálása után
Ma jelentették be, milyen területeken próbálkoznak.
hvg | 05.16 13:30

Két év börtönre ítélték Czeglédy cégének alvállalkozóját
Közvetve dolgozott a Humán Operátornak, elismerte bűnösségét.
Index | 05.16 12:57

Miniszteri biztosa lesz a bölcsődék fejlesztésének
Idén 1,5 milliárd forintot költene a kormány arra, hogy meglegyen 2022-ra a beígért 70 ezer férőhely.
Index | 05.16 12:15

Rég volt két ennyire rossz napja egymás után Mészáros Lőrincnek
Szerdán kezdődött az esés a felcsúti milliárdos cégeinél, amely egy kivétellel ma is kitart. A nagy papírok jól teljesítenek.
hvg | 05.16 12:09

320 körüli euróárfolyam, gyorsuló infláció, lassuló növekedés - Ez várhat idén Magyarországra
A magyar gazdaság ugyan a korábbi várakozásokat meghaladó, 4% körüli mértékben (ami nagyjából 1 százalékpontos fékezést jelentene 2018-hoz képest) növekedhet idén az erős belső motoroknak...
Portfolio.hu | 05.16 11:48

A Fundamenta is beszáll az állampapírbizniszbe
És belépnek a napelem-rendszerek és ingatlanközvetítés piacára is.
Index | 05.16 11:35

Drasztikus átalakulás: itt épül a főváros új üzleti negyede
Korábbi cikkeinkben már többször is szó volt a Stadionok környékéről, a számtalan fejlesztésről (irodaházak, szálloda, bevásárlóközpont, lakóparkok, sportcsarnok) amelyek a városrész egy új...
Portfolio.hu | 05.16 11:35

A szokásosnál rövidebb lesz a parlamenti képviselők nyári szünete
Július 12-én fogadják el a jövő évi büdzsét, derült ki a csütörtöki Kormányinfón.
Privátbankár | 05.16 11:32

Mégis megmarad az IIB diplomáciai mentessége?
A kormány nem tervezi módosítani a jogszabályt, pedig felröppentek ilyen hírek is.
Privátbankár | 05.16 11:32

Már csak pár hónapja van beváltani a bartókos ezrest és az adys ötszázast
A húsz éve kivont bankjegyek nyár végétől már csak emléknek lesznek jók.
Index | 05.16 11:22

Reagált a magyar Huawei a Donald Trump-féle szükségállapotra
Az elnök nem nevezi meg a Huaweit, de a határozatban egyértelműen rájuk gondol. A gyártó nem hagyta szó nélkül a dolgot.
hvg | 05.16 11:07

Ugrott az orosz vezetésű bank diplomáciai mentessége Magyarországon?
Erre az Egyesült Államok magyarországi nagykövete tett utalást.
hvg | 05.16 10:59

Kétszázzal száguldottunk bele a betonfalba
Király Júliával beszélgettünk arról, milyen volt a válság alatt az MNB alelnökének lenni és hogy mit lehetett volna kezdeni a devizahitelekkel. Hallgatható és olvasható interjú.
Index | 05.16 10:54

Óriási fejlesztés az Ubertől: egy gombnyomás, és csendben marad a sofőr
Index | 05.16 10:44

Vadsztrájk miatt törölnek járatokat a belga reptereken
Hatvan járatot töröltek, a budapestieket egyelőre nem.
Index | 05.16 10:42

Gazdaság napi top
Lemondott az osztrák kormány, új választások lesznek
Privátbankár | 05.19 06:20
Több mint nyolcszázezer ember vehet igénybe adókedvezményt öngondoskodásra
Portfolio.hu | 05.19 08:35
És akkor Mészáros nem tudott őszintén örülni a remek magyar GDP-adatnak
hvg | 05.19 07:00
Svájcban megnehezítették a nemzetközi multik életét
Privátbankár | 05.19 20:25
Robbantottak a gízai piramisoknál – turistabusz volt a célpont
Privátbankár | 05.19 17:28
Több Mercedest érinthet a Daimler dízelbotránya a korábban jelzettnél
Index | 05.19 14:47
Megvan, mikor szavaznak az osztrákok a politikai bukás után - az ellenzék Orbánék kapcsolatait ...
Privátbankár | 05.19 14:17
Moszkva befészkelte magát a sarkvidékre és várja a felmelegedést
hvg | 05.19 14:00
Theresa May új, merész javaslattal fog előrukkolni Brexit-ügyben
Portfolio.hu | 05.19 13:15
Őrült árak a belvárosban - Ezért szorulnak ki ennyien Budapest külső kerületeibe
Portfolio.hu | 05.19 13:00
Tovább a teljes toplistához
Index
Több Mercedest érinthet a Daimler dízelbotránya a korábban jelzettnél
Aki Görögországba megy, most már végig autópályán szelheti át Szerbiát
Az EU levett három országot az adóparadicsomok feketelistájáról
Szijjártó újabb hosszú távú orosz gázszerződést emleget
Nőtt az államadósság, de az MNB kitalálta, hogy lehetne ezt jól tálalni
Index - összes hír
 
 
 
© 2019 Comeon  I  Kapcsolat