RegisztrációElfelejtett jelszó
Címlap Itthon Nagyvilág Gazdaság Sport Bulvár Életmód IT/Tudomány Kultúra
Témák Összes hír Top 50 hír
2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Itthon
Meghalt Nagy Ferenc József
Az Antall- majd a Boross-kormány egykori minisztere 96 évet élt.
Index | 05.19 23:37

Majális a megújult Múzeumkertben
A hagyományoknak megfelelően a Múzeumok majálisa megnyitóján, szombaton adták át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. (Kultúra)
Népszava | 05.19 21:49

Vezetés közben mobilozott egy betegszállító sofőrje
A készüléket csak akkor tette le, amikor az egyik beteg rászólt, hogy fejezze be telefonálást. (Belföld)
Népszava | 05.19 21:20

Nem az ibizai este lehetett az egyetlen alkalom, amikor az „orosz oligarchák” és az FPÖ emberei találkoztak
Pedig Strache állította: egyedi esetről van szó. (Külföld)
Népszava | 05.19 21:18

Vezetés közben nyomkodta a telefonját a betegszállító
Az egyik beteg videóra vette, hogy mit művel.
Index | 05.19 21:01

„Azért gazdagodott meg Orbán az EU pénzén, mert az Unió még nem elég erős”
Egyedül a Fidesztől nem képviseltette magát senki az eseményen. Az ellenzéki képviselők a legtöbb kérdésben egyetértettek, főként abban, hogy a szélsőséges populista erőket vissza kell szorítani Európában. (Belföld)
Népszava | 05.19 20:35

Lesújtott Roglic a szakadó esőben
A Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első hetének legfontosabb szakasza várt vasárnap a mezőnyre, amely egy 34,7 kilométeres hegyi időfutamot teljesített. (Sport)
Népszava | 05.19 20:29

Újra kiesett az MTK Budapest
A 17 tavaszi mérkőzéséből tizenkettőt elveszítő kék-fehér együttes kikapott a labdarúgó NB I utolsó fordulójában, így a következő szezont már a másodosztályban kezdi. (Sport)
Népszava | 05.19 20:13

Thürmer Gyula: Trianont meg kell siratni
A Munkáspárt elnöke szerint nem az ő programjuk hasonlít a Fideszére, hanem fordítva. A Paks 2 kell, Észak-Korea pedig elképesztő módon demokratizálódik. Nekünk pedig még mindig van mit tanulnunk a nyugati demokráciáktól. EP-listavazetői interjúnk.
Index | 05.19 19:49

Papp Sándor Zsigmond: Otthonról haza
Csak állok a kozmopolita és a lokálpatrióta között, a mindenre fanyalgó és a fél világot magához ölelő között, és megpróbálok nem nevetve sírni. (Szép Szó)
Népszava | 05.19 19:45

Modern gépekkel csábítják az újoncokat
Szombaton és vasárnap bemutatkoztak a százmilliárd forintos beszerzések következtében a Magyar Honvédség kötelékébe kerülő haditechnikai eszközök a Budaörsi Repülőtéren, ahol a Honvédelem Napja – Találkozz jövő technikáival névre hallgató rendezvényen több tízezren vettek részt. (Belföld)
Népszava | 05.19 19:38

Kínába, az Egyesült Királyságba, Írországba, Máltára, Franciaországba, Németországba és Ausztriába mehetnek majd nyelvet tanulni a magyar diákok
90 milliárdba kerül a program Kásler szerint.
444 | 05.19 19:25

Megbűnhődik a római-parti büfék réme
Lezárták K. Rajmund ügyében a nyomozást, hatszor tört be különböző helyekre.
Index | 05.19 19:08

Leütötték a táti plébánost
És elvették a pénzét.
444 | 05.19 19:00

Kormányátalakításra készülhet Merkel
A Bild am Sonntag úgy tudja, a német kancellár hivatalában jelenleg vizsgált forgatókönyvek közé tartozik Peter Altmaier gazdasági miniszter menesztése is. (Külföld)
Népszava | 05.19 18:48

Odalent nem rágódsz azon, mi lesz holnap
„A tengerek és óceánok mélye többet rejt a múltunkból, mint a világ összes múzeuma együttvéve” – mondja Bob Ballard tengerészparancsnok, oceanográfus és felfedező. Alighanem igaza van: a Föld hetven százalékát víz borítja, az évszázadok során a természeti erők tömérdek hajót küldtek hullámsírba, és a part menti településeket sem kímélték. Az Octopus Egyesület az emberiség elsüllyedt kultúrájának feltárását tűzte ki célul. A magyar búvárrégészcsoportot a világ legjobbjai közé sorolják. (Visszhang)
Népszava | 05.19 18:40

Leütötték, majd kirabolták a táti plébánost
A támadással összefüggésben egy 40-50 év közötti ősz hajú férfit keresnek. (Bűnügy-baleset)
Népszava | 05.19 18:17

Szórakozzon robottal!
Az ember sosem tudja, mi vár rá egy ipari kiállításon. Csak megy gyanútlanul a standok között, és hol egy hatalmas fémkar nyúlkál felé, hol jedik villogtatják fénykardjaikat, hol pedig egy teljesen biztosan megnyerhetetlen meccsre hívják a csocsóasztalhoz. A robotok elveszik a munkánkat, de közben néha roppant szórakoztatóak. (Visszhang)
Népszava | 05.19 18:04

Megtalálta prófétáját az európai szélsőjobb
A „népek és nemzetek Európáját” meghirdető Liga elnök azt ígérte, ha ők győznek május 26-án, akkor „tetőtől talpig átalakítják Európát”. (Külföld)
Népszava | 05.19 17:51

Tizenhat uniós szakértő a dezinformáció ellen
Moszkva nem válogat az eszközökben, ha céljai megvalósításáról van szó. A növekvő veszély miatt az EU megerősítette stratégiai kommunikációs egysége, az East Stratcomot. Magyar szakértő nincs a csoportban. (Külföld)
Népszava | 05.19 17:44

Leütötték, és kirabolták a táti plébánost
A táti és tokodi lakosokat is sokkolta az eset.
Index | 05.19 17:34

Strache-botrány: Előrehozott tartományi választásokat tartanak Burgenlandban
A választás időpontját hétfőn teszik majd közzé. (Külföld)
Népszava | 05.19 17:32

Viharos széllel és jégesővel indul a hét
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 24 fok között alakul. (Belföld)
Népszava | 05.19 17:27

Megvannak a hatos lottó nyerőszámai
6 találatos szelvény nem volt a héten.
Index | 05.19 17:11

Amíg nem a tigris ír – a világ első cigány drámaantológiájáról
Ezek a szövegek nemcsak egy nép sorsát dokumentálják, de olyan embereket is mutatnak, akik nem törődnek bele a velük való bánásmódba. (Nyitott mondat)
Népszava | 05.19 17:06

Hatos lottó – Kihúzták a nyerőszámokat
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 20. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: (Belföld)
Népszava | 05.19 16:57

És azokat is, akik nem
Néhány nap alatt több mint 11 millió forintot gyűjtöttek az emberek egy kilakoltatás szélén álló zsámboki családnak. Az asszony és kilenc gyermeke történetét a Magyar Hang írta meg először, aztán egy bevállalós színész, Szalay Kriszta gondolt egyet, és a Facebookon indított gyűjtést. Teljes sikerrel. (Visszhang)
Népszava | 05.19 16:35

Újabb részletek láttak napvilágot a Strache-videóból
A lemondott alkancellár arról is beszélt, hogy pártja egy izraeli tanácsadót fogadott a 2017-es választásra, aki korábban dolgozott már Putyinnak is. (Külföld)
Népszava | 05.19 16:25

Bundesliga – Gulácsi Péter lett a legjobb játékos
Willi Orbán a 19., Szalai Ádám pedig a 89. helyen végzett a Kicker magazin rangsorában. (Sport)
Népszava | 05.19 16:22

Trump szét akarja osztani a menekülteket
Az amerikai elnök havonta ötszáz illegális bevándorlót tervez áttelepíteni a mexikói határról Florida demokrata párti politikusok által irányított városaiba, ahol addig maradnának, amíg menedékkérelmükről nem döntenek – értesült az amerikai média. (Külföld)
Népszava | 05.19 16:03

Mindent megnyert otthon a Manchester City
Az angol labdarúgó-bajnokság és a Ligakupa megnyerése után az FA-kupát is elhódította az együttes, amely a sorozat szombati döntőjében 6-0-ra győzte le a Watfordot. (Sport)
Népszava | 05.19 15:55

Homályba vesző jelen
‒ Gyere gyorsan, idegen van a lakásban! ‒ kiabálta az idős férfi az élettársának.‒ Hol? Nincs itt senki!‒ Dehogynem! Itt van! ‒ mondta feldúltan és keresni kezdte a betolakodót.‒ Ott! Látod? Ott van! ‒ mutatott saját tükörképére.‒ Gyurikám! Az te vagy!‒ Nem! Az egy idegen, bejött a lakásunkba valaki!Ilyen párbeszéd többször is lejátszódott alzheimeres nagybátyám és élettársa között. Volt, hogy melléálltam a tükör előtt és azt kérdeztem: Engem ugye megismersz? Itt állok melletted. Most ráteszem a kezem a válladra. Látod! Te állsz itt mellettem, csak megöregedtél! Ilyenkor kicsit elgondolkodott, hümmögött, megnyugodott, aztán később újra izgatott lett és kereste az idegent, aki mindenfelé felbukkant a lakásban, ahol tükör volt.Minden tükröt le kellett takarni.Nem tudjuk, mikor kezdődött a leépülés. Nem látványos, hirtelen romlás volt. Azt vettük észre, hogy egyre kevésbé tudja ellátni magát, ha józan, akkor sem. Ha nem az élettársa öltöztette reggel, a nadrágja alól kilógott a pizsamanadrágja. Volt, hogy a szomszéd csengetett be hozzánk, hogy Gyurka két háznyira áll és ott rángatja a kaput, apám nevét kiabálja és hogy: Engedj be! Nyisd ki! Általában normálisnak látszott, de a jelen egyre inkább összekuszálódott benne. A régi dolgokra jobban emlékezett, mint ahogy saját magát is fiatalabb önmagaként látta.Apám bátyját Gyurinak hívták. György volt valójában, de a családban Gyurka, s hívtuk Fütyi bácsinak is, mert egész életében nagy nőbolond volt. Hivatásos katona volt 8 évig. Egyszer protekciót akart kérni, amin annyira felháborodott a felettese, hogy Budapestről áthelyeztette Nyíregyházára. A szobánk falán volt egy fotó bekeretezve, amelyen Gyurka huszár díszegyenruhában feszít. Amikor mondtam apámnak, hogy ezek szerint tudott lovagolni, legyintett, hogy dehogy. Adminisztrátor volt, irodán dolgozott. Nagyzolni akart a képpel. Kölcsönkért egy huszárruhát, de mivel korpulens alkat volt, a nadrág nem ment rá, így alsónadrágban ült a fotósnál.Már ismét budapesti katonai egységnél volt, amikor kitört az ’56-os forradalom. Utána le kellett szerelnie, mert nem volt hajlandó karhatalmistaként - népszerű nevén pufajkásként - harcolni és nem írta alá az ún. Kádár-hűségnyilatkozatot. Egyetértett a forradalommal, de igazán az motiválta, hogy nem akart meghalni. Félt, hogy lelövik.Egy ideig egy ruhagyárban volt kézbesítő, aztán egy állami vállalathoz került ügyintézőnek. Onnan ment nyugdíjba. Kellemes munkahely, Wartburg, jó helyen lévő olcsó bérlakás, néha külföldi utazások. Az elégedett szocialista kisember megtestesülése volt.A budai Skála közelében laktak a feleségével. Nyugdíjasok voltak, amikor a felesége meghalt. Érszűkülete volt, amihez az állandó dohányzás is hozzájárulhatott. Úgy halt meg, hogy elment egy téli napon a fodrászhoz, ahol bedauerolva beült a szárítóbúra alá, majd kiment a jéghidegbe és agyvérzést kapott. Ott, a fodrászat előtt.A felesége halála után képtelen volt meglenni egyedül. Mivel nyugdíjasklubokba sem akart eljárni, elkezdett felkutatni régi ismerősöket. Végül összejött egy fiatalkori barátnőjével. Az első közös karácsonyukon, 24-én délelőtt felhívott minket az élettársa, hogy Gyurka fekete gyászszalaggal tekerte körbe a karácsonyfát és a közepére kitette a halott felesége fotóját. Végül sikerült rávenni, hogy szedje le.Külsőre olyan volt, mintha Jávor Pált kereszteznék Kabos Gyulával. Szeretett udvarolni a nőknek, volt kisugárzása. Szerette a magyar nótákat is. Családi összejöveteleken náluk, ebéd és 1-2 Unicum után előkerült egy mikrofon, aminek a végét a zsebébe dugta, bekapcsolta a magnót magyar nótákat hallgatni, majd ő is nótázni kezdett. Az elfogyasztott Unicumok számától függött, hogy hányadik nóta után sírta el magát. Siratta a régmúlt boldog éveket. Imádta az Unicumot. Egyik születésnapja előtt megláttam egy üzletben egy ötliterest. Megvettük neki közösen az élettársával. Korábban már meséltem neki, hogy mekkora Unicumot láttam. A születésnapján átvette a becsomagolt ajándékot, tapogatta és sírva fakadt, még a kibontása előtt.Az élettársával rosszul éltek, főleg a nő lumpen fia miatt, aki zaklatta őket. Hiába kértük, ne a nővel közösen vegye meg a bérlakást, mert soha nem fogja tudni kitenni. Töredékárért kapták meg, mert Gyurka már legalább 40 éve volt a bérlő. Többször én vittem haza kocsival, a város pesti széléről Budára, mert olyan részeg volt, hogy nem tudott egyedül hazamenni. Minden piros lámpánál ki akart szállni, mert azt hitte, hogy hazaértünk. Több alkoholista is volt a családban. Én absztinens vagyok, még az alkohol szagát sem szeretem.Végül a Lipótra került, az intenzív osztályra. Ott halt meg. Közös sírja van a feleségével. Még életében rávésette egy dal részletét: „Hervadt falevél, hullt a fáról, s elvitte őt az őszi szél…”. Mindig mondtam, hogy oda kellene íratni azt is: 'Sírba vitte az alkohol'.A temetésére elhívtunk két hegedűst és egy nagybőgőst, hogy amíg a ravatalozótól a sírig kísérjük, húzzák el a kedvenc nótáit. Elindult a gyászmenet. Elöl ment a három zenész azt a dalt játszva, hogy: „Szeretnék május éjszakáján…”, őket követte a koporsó és a virágok a fekete autón, utána lépdelt a katolikus pap, reverendája kissé lobogott a szélben, mi meg mentünk utánuk. Olyan temetése volt, aminek örült volna.Ha lenne gyerekem, mesélném neki a régi családi történeteket, mert egy ilyen történet a leszármazottak öröksége. Mesélnek letűnt korokról és emberi sorsokról. Emlékül és okulásul. (Szép Szó)
Népszava | 05.19 15:45

Már az első félidőben eldőlt a női BL sorsa
Az első negyvenöt percben már 4-0-ra vezetett a Lyon a Barcelona ellen a női labdarúgó Bajnokok Ligája budapesti döntőjében, a végeredmény 4-1 lett a francia együttes javára. (Sport)
Népszava | 05.19 15:41

16 ember megsérült egy bombatámadásban, a gízai piramisok közelében
A támadást egyelőre még senki nem vállalta magára. (Külföld)
Népszava | 05.19 15:33

A Jobbik vizsgálóbizottságot állítana fel a Strache-botrány magyar szálainak feltárására
A megbukott osztrák alkancellár magyar mintára akart médiabirodalmat, amihez a Népszabadságot bezáró Pecinát ajánlotta az oroszoknak.
Index | 05.19 15:26

Újult erővel a Brexit-megállapodás elfogadása felé
Két hét múlva kulcsfontosságú szavazás következik a kilépési szerződésről, majd jöhet Theresa May utódja kiválasztásának hosszú folyamata. (Külföld)
Népszava | 05.19 15:24

„Nagyon nehéz szezon volt” – Sorozatban hetedszer is bajnok lett a Bayern
Egymásután hetedik alkalommal lett bajnok a Bayern München a német labdarúgó-bajnokságban, viszont tíz év után fordult elő ismét, hogy az utolsó fordulóig nyílt volt a verseny a bajnoki címért. (Sport)
Népszava | 05.19 15:18

Te vagy a barátom
A robotok már egy ideje nálunk is a spájzban vannak. Ott állnak a gyártósorok mellett, logisztikai feladatokat bízunk rájuk, Wang mester bisztrójában rendületlenül szeleteli egyikőjük a tésztát és két vendéglátó-ipari egységben (egy győri kínai gyorsétteremben és egy Práter utcai kávézóban) a mélyen dekoltált pincérlányok helyett szolgálnak fel. (Visszhang)
Népszava | 05.19 14:55

A Jobbik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Strache-botrány miatt
Szilágyi György arra a kérdésre is szeretne választ kapni, hogy a magyar rendszer kiépítésében is voltak-e orosz közreműködők. (Belföld)
Népszava | 05.19 14:54

Miért menjek el szavazni az európai parlamenti választáson?
Az egyik legnagyobb tudományos Youtube-csatorna és a 444 animációs filmje arról, hogy mi a tét.
444 | 05.19 14:31

Szeptember elején lesznek az előrehozott választások Ausztriában
Sebastian Kurz kancellár a kormány stabilitásáért aggódik azután, hogy helyettese kénytelen volt lemondani, mert kiderült, hogy orosz pénzen akarja orbanizálni az osztrák sajtót.
444 | 05.19 14:30

Heimer György: Korrupciós históriák
Nem meglepő, hogy a rendszerbe be volt kódolva a korrupció – tűnik ki a most közreadott titkosszolgálati jelentésekből. Borvendég Zsuzsanna két könyve azonban csak a jéghegy csúcsát mutatja be. (Szép Szó)
Népszava | 05.19 14:30

A Napszállta nyerte a France Culture diákzsűrijének díját
Nemes Jeles László hangüzenetben köszönte meg az elismerést. (Kultúra)
Népszava | 05.19 14:27

Kína visszarendelte a San Diegó-i állatkertben élő pandáit
Pan Jun 1996 óta élt Kaliforniában, hatéves bocsa, Hsziao Livú már ott született. (Külföld)
Népszava | 05.19 14:25

Fiatalkorúakat gyanúsítanak a hajdúhadházi gyilkossággal
A bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.
444 | 05.19 14:21

Gróf Teleki Pál intelmei 1941 márciusában
Ezerkilencszáznegyvenegy tavaszára világossá vált, hogy a második világháború nem fogja elkerülni a Szovjetuniót, s a németek a nyugati után újabb frontot nyitnak keleten. Magyarország pedig rövid időn belül számíthatott arra, akarja vagy sem, aktív részesévé válik az öldöklésnek. Gróf Teleki Pál miniszterelnök ekkor „Titkos” jelzéssel négy gépelt oldalas elemzést küldött a külügyminiszternek. (A tisztséget 1941. február 4-től Bárdossy László töltötte be a január 27-én elhunyt gróf Csáky István után. Igaz, betegsége miatt 1940. december 21-től Csákyt a miniszterelnök Teleki helyettesítette a külügyi tárca élén. Bárdossy pedig, akit Teleki öngyilkossága után 1941. április 3-án Horthy miniszterelnökké nevezett ki, 'ideiglenesen' - 1942. március 7-ig, tehát lemondásáig - megtartotta a külügyi tárcát is.) Teleki elemzésében röviden összefoglalta nézeteit a bel- és külpolitikáról, a háború kimenetelével kapcsolatos aggályairól, nem utolsósorban a háború után bekövetkezhető baloldali fordulatokról. (Szép Szó)
Népszava | 05.19 14:13

Sötét képet fest a bronzkorról egy Lengyelországban feltárt tömegsír
Az áldozatokat fejükre mért csapásokkal végezhették ki. A genetikai minták alapján egy őskori népirtás képe rajzolódhat ki.
444 | 05.19 14:12

Továbbjutott az Eb-re a magyar férfi asztalitenisz-válogatott
Az együttes 3-0-ra megverte az íreket a selejtezőben. (Sport)
Népszava | 05.19 14:10

Nápolyiért és egy kevéske pénzért gyilkoltak meg egy 66 éves férfit
A két maszkos alak egy vascsővel leütötte a férfit, feleségét pedig megfenyegették. (Bűnügy-baleset)
Népszava | 05.19 14:04

Vonat gázolt halálra egy embert Monoron
A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony vonalon 20-40 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok. Estére állhat helyre a menetrend. (Bűnügy-baleset)
Népszava | 05.19 13:46

Gólt szerzett, majd piros lapot kapott Németh Krisztián az MLS-ben
Baráth Botond végigjátszotta a találkozót, míg Sallói Dániel sérülés miatt nem szerepelt. (Sport)
Népszava | 05.19 13:40

Szeptember elejére tűzik ki az előrehozott választást Ausztriában
Kurz a Strache-ügy teljes felderítését szeretné annak minden lehetséges büntetőjogi vonatkozásával együtt. (Külföld)
Népszava | 05.19 13:39

Foci Eb – Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek
A belépők értékesítése június 12-én kezdődik, és minden helyszín számára három kategóriát határoztak meg. (Sport)
Népszava | 05.19 13:06

6000 forintért és némi édességért ütöttek agyon vascsővel egy 66 éves férfit
Tinédzser fiúkat gyanúsítanak.
Index | 05.19 12:56

Rettegve várják a törökszentmiklósi romák Toroczkaiék tüntetését
Vannak, akik már most elvitték a gyerekeiket a környéken élő rokonokhoz, mások pedig kedden terveznek bezárkózni a házba. (Belföld)
Népszava | 05.19 12:31

Heti abszurd: Kövér a Nap
Kövér a Nap, szórja a sugarakat. Ahol Kövér László megjelenik, ott újságíró tolla nem marad szárazon. Kedden például Siófokon járt a bajszos házelnök, lakossági fórumon igazította el a megjelenteket a közelgő választás előtt. Az MTI szerint a következőket mondta: „egy friss felmérés szerint Németországban az emberek 31 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, de 32 százalék már a klímaváltozást, ami a »független és pártatlan« média agymosó hatása miatt van”.Abcúg klímaváltozás! Tudjuk, hogy Soros áll mögötted! A Soros meg ugye, tuggyukki. Ha hinni lehet az MTI híradásának (már ez is olyan hezitálósan hangzik, hát miért ne hihetnénk neki, szokott ő nekünk hazudni?), akkor meg kell állapítanunk, hogy a házelnök a sajtót teszi felelőssé azért, amiért az embereket foglalkoztatja a klímaváltozás. Ha nem volna a sajtó, akkor az emberek magasról tennének a globális felmelegedésre, rongálnák tovább a környezetet napestig, hadd fogyjon az ivóvíz, pusztuljanak az esőerdők, olvadjanak a jéghegyek.Mondjuk, megbeszélhette volna ezt előtte a környezet problémái iránt igen fogékony Áder Jánossal is. Vagy konzultálhatott volna a témáról egy jegesmedvével, mely állat a kihalás szélére sodródott. Nyilván a Kövér által gúnyosan, idézőjelben említett „független és pártatlan” sajtó sugallta neki, hogy ő egy ideje kihalófélben van. És ha egy jegesmedve a fejébe vette, hogy kihal, akkor beszélhet neki az ember. Mondhatja neki, hogy ne foglalkozzon ilyen hülyeségekkel, tessék inkább a migrációra koncentrálni. Azt, hogy olvadnak a jéghegyek, ő csak úgy érzi.Már azt hittük, ennyi van ebben a történetben, vagyis, hogy Kövér mondott valami baromságot, az MTI megírta, szólásszabadság van, vagy mi a szösz. Csakhogy kiderült a turpisság: Moszkvában nem Mercedeseket osztogatnak, hanem Zsigulikat fosztogatnak. Merthogy Kövér nem azt mondta Siófokon, amit az MTI szerint mondott, hanem valami mást. Legalábbis, ha hinni lehet Kövérnek. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa furakodott a házelnök közelébe egy mikrofonnal a kezében – szokott ő ilyen kis színeseket csinálni a parlamentben is –, és megkérdezte Kövért: tényleg úgy gondolja, hogy a sajtó mosta bele az emberek agyába a klímaváltozást?Kövér kegyes volt a kérdezőhöz, és elmondta neki, hogy szerinte a klímaváltozás „komoly probléma”. És tényleg, egy nappal később, szerdán este, az MTI már javította is a hírt: őt is foglalkoztatja a klímaváltozás (mármint Kövér Lászlót – a szerk.), és aggódik gyermekei és leendő unokái jövőjéért. Tudja – tette hozzá –, hogy óriásiak a problémák, és ebben nincs is vita… Ellentétben a bevándorlás kérdésével – jegyezte meg. Mint mondta, ennek azért van hatása, mert egy friss felmérés szerint Németországban az emberek 31 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, de 32 százalék már a klímaváltozást. Tehát, ha az ember mindennap találkozik a nagyon differenciált, független, pártatlan és objektív média agymosó hatásával, akkor természetesen egy idő után maga is másképp látja a világot, mint ahogy annak előtte.Kövér László szerint a klímaváltozás annak ellenére fontos probléma, hogy a sajtó ezt sugallja az agymosott embereknek. Ezek után mit is üzenhetnénk az utolsó jegesmedvének? Talán csak annyit, hogy mielőtt kihalna, kapcsolja le a villanyt. (Visszhang)
Népszava | 05.19 11:53

Egy év alatt háromezer bolt zárt be
Nőtt a bolt nélküli települések száma Magyarországon. (Gazdaság)
Népszava | 05.19 11:52

Ujhelyi: Strache bukása csak az első dominó
„A jobboldalon kezdenék aggódni, hogy kit temetnek majd maguk alá a következő darabok” – hangsúlyozta az MSZP EP-képviselője. (Belföld)
Népszava | 05.19 11:52

Hat perc, amely megrengette Ausztriát
Kivel szövetkezhet Sebastian Kurz? (Külföld)
Népszava | 05.19 11:21

Jégeső és felhőszakadás érkezhet – Öt megyére is figyelmeztetést adtak ki
A zivatartevékenység az éjszaka során sem szűnik meg mindenhol. (Belföld)
Népszava | 05.19 11:07

Del Medico Imre: Vacsora a népbüfében
Valamikor a negyvenes évek legvégén történt. Akkor, amikor már nem működött a Del Medico Panzió és a lakást is elvették. De még nem telepítették ki Budapestről azt a baráti családot, amelyhez vacsora utáni feketére voltam hivatalos Anyámmal együtt. Az Astoria népbüfébe beszélték meg anyámmal a randevút. Nyolc órakor bementem a vendéglátóipar eme legújabb létesítményébe, ahol a pultnál állva lehetett elfogyasztani a pénztárosnál megvásárolt blokkal a tálaló dolgozó által adagolt ételt. A népbüfébe betérve azonnal megvásároltam az étlap legalján szereplő legolcsóbb ételt, a pásztortarhonyát. Éppen megtaláltam a kevés odaállás lehetőségét kínáló helyek egyikét, amikor megláttam Anyámat, kezében tálcával, rajta az étlap aznapi sztárja: a rántott csirke. Ára 12 forint. (Szép Szó)
Népszava | 05.19 10:55

Hét álnéven bujkált a horvát férfi, Budapesten fogták el a rendőrök (videó)
2012 óta európai elfogatóparancs volt érvényben ellene. (Bűnügy-baleset)
Népszava | 05.19 10:51

Trump az abortuszt tenné 2020-as kampányának egyik fő témájává
Az amerikai elnök büszke rá, hogy elnöksége alatt több abortuszellenes bírót nevezett ki. (Külföld)
Népszava | 05.19 10:36

Újrakezdést követel az osztrák sajtó
Egy megoldás van: teljes újrakezdés. Ez pedig az utóbbi időben láthatatlanná vált ellenzékre is igaz. (Külföld)
Népszava | 05.19 10:24

Chicago: 19-re lapot
Ötven éve annak, hogy először készített nagylemezt a Chicago, és harminc esztendeje, hogy legsikeresebb számát az év dalának nyilvánította a Billboard amerikai magazin. (Szép Szó)
Népszava | 05.19 10:20

Czeglédy válaszolt a Fidesznek
Három kormányközeli médiumtól is helyreigazítást kér. (Belföld)
Népszava | 05.19 10:00

Erdogan: Eldöntött kérdés, hogy Törökország légvédelmi rakétarendszert vesz Oroszországtól
Az Sz-400-as megvásárlása immár „lezárt ügy” – mondta a török elnök. (Külföld)
Népszava | 05.19 09:59

Hollandia nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált
Az olasz Mahmood második lett, az orosz Szergej Lazarev pedig a harmadik helyen végzett. (Kultúra)
Népszava | 05.19 09:46

Sebes György: Rejtélyes távozás
Most egy apró sérülés keletkezett a köztévé szövetén. Még nem tudjuk, foszlik-e majd tovább, vagy egyelőre minden marad a régiben. (Szép Szó)
Népszava | 05.19 09:44

Egy csongrád megyei férfit úgy raboltak ki, hogy megkérték, készítsen pár képet
A fotózás azonban csak ürügy volt és kivettek 80 ezer forintot a tárcájából. (Bűnügy-baleset)
Népszava | 05.19 09:39

A jövő hét közepéig marad az esős idő
Néha kisüthet a nap, és igazán hideg se lesz, de szerdáig alapvetően marad a borús idő.
Index | 05.19 09:30

Világcsúcs az Everesten
Feljutni a világ tetejére – egy hegymászónak életre szóló élmény, egy serpának csupán újabb munkanap. A nepáli Kami Rita már huszonharmadszor járt a Mount Everesten, ami új rekord. A himalájai túrázás tömegsporttá vált, és ennek megvan az árnyoldala. Az alaptáborokat ellepte a szemét, holttestek bukkannak ki az olvadó hó alól. (Visszhang)
Népszava | 05.19 09:26

Több százmilliós osztalékot fizet a Valton Security
Elképesztően sikeres évet tudhat maga mögött a Fidesz kedvenc őrző-védő cége (Belföld)
Népszava | 05.19 09:17

Megkérte, hogy fotózza le a bárányokat, lenyúlt 80 ezret a tárcájából
Beismerte a lopást a csongrádi lány.
Index | 05.19 08:36

16 embernél próbálkoztak az unokázós csalók
Ők azzal hívták fel áldozataikat, hogy közeli hozzátartozójukat albánok elrabolták, fogva tartják és bántalmazzák, ezért pénzre van szüksége. (Bűnügy-baleset)
Népszava | 05.19 08:26

Guardian: Magyarország próbakő lesz a Facebook számára
Ahhoz, hogy az apolitikusként hirdetett rendszer működjön, élő demokrácia szükséges, fékekkel és ellensúlyokkal, szabad sajtóval, eleven civil társadalommal. És nem világos, hogy mit tud tenni ott a cég, ahol nagy tere van a propagandának és a manipulációnak – írja a lap. (Külföld)
Népszava | 05.19 08:03

Szabad szemmel – A CDU-elnök szerint az európai jobboldali populisták készek eladni országuk érdekeit
Nemzetközi sajtószemle, 2019. május 19. (Külföld)
Népszava | 05.19 07:55

Unokázós csalás: elfogtak egy 16 éves lányt
Ő segített a csalóknak a pénz átvételében.
Index | 05.19 07:49

Erős földrengés volt Új-Kaledónia partjainál
Károkról, emberi áldozatokról vagy cunamiveszélyről még nincs jelentés. (Külföld)
Népszava | 05.19 06:53

Összejött az álomdöntő: Djokovic és Nadal csap össze a római tenisztornán
A két klasszis korábban négyszer találkozott egymással az olasz főváros tornájának fináléjában. (Sport)
Népszava | 05.19 06:44

Tamás Pál: Az európai ragasztó
A májusi EP-választásoknak természetesen lesznek kockázatai Európában, megfogalmazódnak eddig nem feltűnő (blokk)opciók. Amit látni fogunk, sokban nem hasonlít majd a korábbi európai nagy kérdésekre. Úgy véljük, ezzel szemben Magyarországon a jövő heti választásokon váratlan opciók, szokatlan szempontok, váratlan európai hangulatok nem igen bukkannak elő, a választások inkább csak igazolószelvények leadását jelentik a szemben álló politikai táborokban. Végül is nálunk mostanában Orbán Viktoron kívül nincs politika. Mindenki tudja, hogy most Orbán megbuktatásáról nincs szó, tehát izgalom sincs, egy milliméternyi se. Ahol mégis, kizárólag pártpolitikáról, és/vagy jól leplezett politikai analfabetizmusról beszélhetünk. (Szép Szó)
Népszava | 05.19 06:30

Söpörjük ki a homofóbiát! – a melegeket gyalázó Kövér ellen tüntettek
Jelképesen díjat kapott a házelnök a Kossuth téren. A szivárványszínű bajuszt ő adta át saját magának. (Belföld)
Népszava | 05.18 20:57

Kántor Zsolt versei
A test és az éjMintha forrássá válna a csigalépcső,s ömlene a múlt, mint palackból kiszökött eszme.S a tenger a szobába egy felhőt ereszt be,mint a mese ajtaján a piperkőc Kérő.Most az egész lakás egy hajóvá alakul át.S a pereme, akár a poharak ajka.S ködfolt egy nő. Talán pesztonka. Dajka.Két bölcsőt ringat. A múltat és a mát.Megreccsen a könyvespolc és az ágy.S a hölgy álmában hűtlen bohócának megbocsát.Így a hullámok a megérzések partjait mossák!A vasaló a fregoli alól épp kiesni kész.A szekrényből szagok: a naftalin, a mész.Elindul minden. Mint viharba került kabin.Hamvas lánytesten szakad szét az ing.A tél belebújt a nyárbaA méz íze, akár a nyelv. Enyhül a nyilallás, ami a garatnál kulminál. Csurom hínár agondolkodás, egy régi képet kiváj. S egy metaforát. A Holdat, a túlfolyás foglyát. Beleugrott anyár a befőttes üvegbe. Viszlát! Mint versek a kötetbe. A memória pitypangként szaporodik.Ha beavatkozol a kristályosodásba, bezárul. S hirtelen előáll a teljes jelenlétet nélkülözőbeállítódás. Kivonni a személyiséget. Kivonulni az artikuláció „alól”. A lemeztű megbotlik.És a szöveg a partjelzőre kinéz. A karmester megérinti a krupiét. Az emberek megnyugodnak,a zene újra indul. Csak egy fotó lóg le róla a díszlet alá. Az idő járkál. Fel s alá. Felfeslik ahétfőnél a falinaptár és visszafelesel. Azt mondja az esőcseppnek: frigid mimóza. Asakktáblán hervadozik éjszaka óta, egy pici rózsa. (Nyitott mondat)
Népszava | 05.18 20:35

Túl sokan vagyunk már, akikek vérig sért a kormány
Kövér László homofób megnyilvánulásai ellen tüntettek a Kossuth téren. Azt mondták, Kövér László nem érdemel irgalmat, távozzon a közéletből.
Index | 05.18 20:34

Vége a jobb-szélsőjobb osztrák koalíciónak, új választások kiírását javasolta a kancellár
Akár augusztusban választhat Ausztria. (Külföld)
Népszava | 05.18 20:29

Elő a szelvényt, ezek az ötös lottó nyerőszámai
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: (Belföld)
Népszava | 05.18 19:57

Szárazság Szomáliában - milliók éhezhetnek év végéig az ENSZ szerint
Az északkelet-afrikai népesség nagyjából 80 százalékának megélhetése függ a mezőgazdaságtól - 42 millió ember került veszélybe. (Külföld)
Népszava | 05.18 19:55

Ellentmondásos, de ez oké
Két évig nem jött Trumptól meghívó, pedig Orbán már a kampányban el volt ragadtatva tőle. Támadt is némi zavar az erőben, de ennek szerencsére vége. Trumpról kiderült, hogy jó fej, és mindig is az volt. (Szép Szó)
Népszava | 05.18 19:45

Tízezren követelik Kurz lemondását az osztrák kancellária előtt
Sok ezer tüntető és több politikus is a bécsi Ballhausplatzon várja a botrány újabb fejleményeit. (Külföld)
Népszava | 05.18 19:20

Hírügynökségi értesülés: előrehozott választások lesznek Ausztriában
Úgy tűnik, vége a koalíciónak. (Külföld)
Népszava | 05.18 19:02

Közel 100 milliárd forintnyi közpénzt készül az erdélyi mezőgazdaságba önteni a kormány
Ha mindenki a 'megfelelő oldalra szavaz', megállás nélkül fog folyni a pénz, ígérte Magyar Levente. (Belföld)
Népszava | 05.18 18:37

Szalóczi Géza versei
MIND OTT VOLTUNK nem lehetett máskéntholtak halandók nyűgös angyalokés leendők szopva azt a lágy fénytvajon én melyik csöpp barom vagyokaz öklendező-e rogyva térdreahogy leendek nyaktájon döfötta festményt egy világgá kimérvea keret arany strajfái közöttvagy az ott a hat lábacskán állófejét vető fel a mennyezetresörényével hivalkodó ráróki küldetve leszek nem szeretvevagy ki anyja csimbókgyapját tépiaz apadt tőgy akire rámaradtaz a homloknehéz csöppnyi férfiki tombol lenn a hasi menny alattott vagyunk mind és már kiszemelves az ajtórésen az öreg heréltmintha éppen engemet keresnebetolja barna párolgó fejétNÉZZE ÚGY KEZDŐDÖTT hogy a szegycsontkibukkant és hasító éle nőttmint hajónak orra suhant a felvontdülledő vitorlamellek előttaztán a tatot is felfedeztema hátam rajta csúszkáló sirályokázott zászló csattogott felettemsakkor húsomba fogtam a bárdots úgy szeletelődtem fel mint a vajtejfogpuhán cuppant bennem a vashabzott a kék kísért a cáparajhullámok szálltak mind felhőmagascsíkokra vágva szétszertelődtemjónak mondom ön is csak egy darabujjbegynek látom fél hosszra tőlemérintsen hát meg ha kérnem szabad  ÚJLÉNY HORD MAJD piros bogyókból fűzött karkötőketemlős, vagy más jöttment fajzat kit a hideg kiválasztnem szerelmem, nem bírjuk túlalkalmazkodni őketpaták tiporják már a páfrányost a zsengenádastmeleg vért véreznek és eleven porontyot tojnaknégykézláb járnak a síkon az égre vetett fejjelnevetik vaskos combod rövidke csápnyi kacsódatkrokodilcsőr ajkad ahogy csókot adni igyekszelmi ezüst pikkelyben fázunk rajtuk lobogó szőrmehol rontottuk el mit kellett volna csinálni máshogytalán az időnek nem volt jókor állítva őrenem láttuk hogy milyen jövőt követ és el hová fogytalán egy földindulásban majd feltámadunk s eljőés röptelenné romlott létünk értelemet nyer akkormer eljön egyszer Ő a minden lény szemében rejlőhát csapj le ránk és ments ki minket innen Reijnbó Raptor (Nyitott mondat)
Népszava | 05.18 18:15

Mégis a kormányzó konzervatívok nyerték az ausztrál választásokat
Az exit poll még a Munkáspárt sikerét jelezte. (Külföld)
Népszava | 05.18 17:56

Marine Le Pen a 444-nek: „Orbánnak itt kellene lennie”
Milánóban gyűlnek Európa szélsőjobboldali és populista pártjai, itt kérdeztünk egyet a francia pártvezértől.
444 | 05.18 16:54

Visszajönnek a felhők, de tovább melegszik az idő a hétvégén
A Kárpát-medencét vasárnap estig labilisabb légtömegek érik el, többfelé alakul ki zápor, zivatar. (Belföld)
Népszava | 05.18 16:45

Terroristák támadtak egy líbiai olajmezőre - két embert megöltek, négyet elraboltak
Az Iszlám Állam vállalta magára az akciót. (Külföld)
Népszava | 05.18 16:35

Tovább dagad a Strache-ügy: Kurz állítólagos orgiáiról is pletykált a bukott alkancellár
Újabb részletek kerültek napvilágra a 6 órás ibizai felvételből. (Külföld)
Népszava | 05.18 16:23

Tanuljuk meg használni a segélyhívót!
Kampányt indított a rendőrség. (Belföld)
Népszava | 05.18 15:56

Orbán nem kommentálja Strache lemondását csak azt hajtogatja, hogy nem foglalkozik üzleti kérdésekkel
Pedig nemrég még együtt készültek Európa vezetésére. (Belföld)
Népszava | 05.18 15:29

Az egyetlen igazi kincs - Benyovszky Móricról és Orbán Viktorról kérdeztük Jean-Christophe Rufint
Jean-Christophe Rufin orvosból lett az egyik legnépszerűbb francia író. A kalandos életű Benyovszky Móricról írt életrajzi regénye odahaza több mint negyedmillió példányban fogyott el. Rufin alapítója volt az Orvosok Határok Nélkül nevű humanitárius szervezetnek, és a mai napig elnöke az Action Against Hungernek, egy éhezés elleni nemzetközi csoportnak. Magyarul most megjelent regényes Benyovszky-életrajza, a Vad tengereken kapcsán beszélgettünk a kétszeres Goncourt-díjas szerzővel. (Nyitott mondat)
Népszava | 05.18 15:14

Itthon napi top
16 embernél próbálkoztak az unokázós csalók
Népszava | 05.19 08:26
Tamás Pál: Az európai ragasztó
Népszava | 05.19 06:30
Leütötték, és kirabolták a táti plébánost
Index | 05.19 17:34
Megvannak a hatos lottó nyerőszámai
Index | 05.19 17:11
Fiatalkorúakat gyanúsítanak a hajdúhadházi gyilkossággal
444 | 05.19 14:21
Vonat gázolt halálra egy embert Monoron
Népszava | 05.19 13:46
Guardian: Magyarország próbakő lesz a Facebook számára
Népszava | 05.19 08:03
Szabad szemmel – A CDU-elnök szerint az európai jobboldali populisták készek eladni országuk érdekeit
Népszava | 05.19 07:55
Összejött az álomdöntő: Djokovic és Nadal csap össze a római tenisztornán
Népszava | 05.19 06:44
Majális a megújult Múzeumkertben
Népszava | 05.19 21:49
Tovább a teljes toplistához
Index
Meghalt Nagy Ferenc József
Vezetés közben nyomkodta a telefonját a betegszállító
Thürmer Gyula: Trianont meg kell siratni
Megbűnhődik a római-parti büfék réme
Leütötték, és kirabolták a táti plébánost
Index - összes hír
 
 
 
© 2019 Comeon  I  Kapcsolat