RegisztrációElfelejtett jelszó
Címlap Itthon Nagyvilág Gazdaság Sport Bulvár Életmód IT/Tudomány Kultúra
Témák Összes hír Top 50 hír
2018. április 22., vasárnap - Csilla  |   Időjárás ma: 16 / 9 C Holnap: 20 / 14 C   |  
Deviza árf.: EUR/HUF 310,45 CHF/HUF 289,1
  |  
BUX: 0 0000
Kultúra
Meghalt Kicsién
Verne Troyert két hete alkoholmérgezés gyanújával vitték kórházba. 49 évet élt.
Index | 04.21 23:19

Kizárták az idegenkezűséget Avicii halálánál
Két boncolást is végrehajtottak Ománban a DJ halála után.
hvg | 04.21 21:52

A Kowaslky meg a Vega zenélt és tanított az egyetemi bulin
A SZEN Győr egyetermi fesztiválja, ahol együtt szórakoznak a hallgatók és a győriek is. Pénteken adott koncertet a Kowalsky meg a Vega, akik már javában turnéznak. Telt ház, közös éneklés és tanulás is jutott erre az estére. Dátum: 2018.04.21. 21:28
Zene.hu | 04.21 21:28

Megvan a Fókusz új műsorvezetője
D. Tóth András felhagy a tévézéssel, hogy a családi vállalkozásra és a gyereknevelésre összpontosíthasson. Megtalálták az utódát.
hvg | 04.21 21:01

Négyszáz rocker csapott bulit a szegedi Dóm téren - videó
A Tancsapda és Billy Idol egy-egy slágerét is előadták a Szeged Rocks flashmobon című eseményen.
hvg | 04.21 20:21

Szabó T. Anna: Határ (részlet)
Hajléktalan test. Hajléktalanok teste közöttük, történetvesztett embereké, akik halálukban részei lesznek az emberiség közös tudásának, orvosok és tudósok eldugult orral köztük és rájuk járnak, néznek, jegyzetelnek, feldolgozzák és befogadják őket, befoglalják a tanulmányaikba... – Szabó T. Anna Határ című novelláskötetéből olvashatnak részletet. A könyvet április 22-én, holnap mutatják be a könyvfesztiválon.
Litera | 04.21 19:40

Mit neked cirkusz? Csoda a cirkuszban – Irodalmi pályázat
A Fővárosi Nagycirkusz irodalmi pályázatot hirdetett a megújuló cirkuszművészetről. Költők, írók, dalszerzők, irodalomkedvelők jelentkezését várják, akik a cirkusz csodájának, varázslatának művészi megfogalmazását nyújtják versben, novellában vagy dalban. A határidő: 2018. augusztus 15.
Litera | 04.21 18:56

Giorgos Panagi: Mondák – Al-Mutaszim, az aszaszinok vezére
A törvényalkotás a megoldásra váró kérdésekkel párhuzamosan zajlott, és azokkal egyidejűleg is hirdették ki őket. Amit reggel helyesnek ítéltek meg, délutánra elvetett ötletté változott, hogyha a délután árnyai közepette már idejétmúltnak bizonyult. – Giorgos Panagi, másképp Jorgosz Panají az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának ciprusi vendége. Művének részletét Pávai Patak Márta fordította.
Litera | 04.21 18:46

Nem nyomoz a rendőrség Avicii halála ügyében
Két vizsgálat után kijelentették, teljesen biztos, hogy nem történt idegenkezűség.
Index | 04.21 18:43

Az elmúlt évek egyik legjobb sorozata kap amerikai feldolgozást
Amerika feldolgozza a Utopiát.
SG.hu | 04.21 18:14

Satu Vasantola: Sosem térek vissza, azt hiszem
Esténként olyan dalokat énekelt a gyerekeinek, melyekben évszázados szomorúság zengett. Panasz és zaklatottság  érződött ki belőlük, és eleinte nagyon nehéz volt megkülönböztetni őket egymástól. Hetekbe telt, mire Susanna füle hozzászokott az idegen dallamokhoz, az apró, negyedhangos dallamugrásokhoz. – Satu Vasantola  Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának finn vendége. Művének részletét Panka Zsóka fordította.
Litera | 04.21 18:13

Dorotea Vučić: Csalók. Megváltás
Mesélt Baricának arról is, hogy állandóan valamiféle hatalmas ürességet érez, már születése óta, amit sehogy sem bír kitölteni, bármennyit eszik is. Pedig mindenki tudta, hogy rengeteget eszik. Újból elkezdett sírni, könnytelen zokogással, amikor eszébe jutott néhai édesanyja, aki már nincs többé, Barica pedig valahogy ugyanúgy – láthatatlan. – Dorotea Vučić Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának horvát vendége. Művének részletét Bubreg Györgyi fordította.
Litera | 04.21 18:01

Matteo Trevisani: Fantasztikus Róma
Több mint tíz éve laktam Rómában, de olyan volt, mint amikor az ember beleszeret a legjobb barátnőjébe, akit szinte már testvérének gondol, én úgy csodáltam Rómát, mintha a világon nem létezne más város rajta kívül. – Matteo Trevisani az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának olasz vendége. Művének részletét Höhn Darinka fordította.
Litera | 04.21 17:47

Orbán arcon köpése volt az egyik kérdés egy holland műsorban
Ki is akadt miatta a hollandiai nagykövet, aki szerint a kérdést feltevő műsorvezetőt egyértelműen meg kell büntetni.
hvg | 04.21 17:25

Zoltán Gábor: Szomszéd – Orgia előtt és után (részlet)
Rendben. Belenézek a nemzetnek abba a szúrós tekintetébe: van bennem zsidóvér. Ez elég, hogy idegennek láss? Hogy kétségbe vond a jó szándékomat? A hozzáértésemet? Mert mit tud az ilyen a magyarok művészetéről? Általában a művészetről? – A  Szomszéd folytatása és előzménye is Zoltán Gábor 2016-ban megjelent Orgia című regényének. Ebből olvashatnak most részletet.
Litera | 04.21 17:17

Elhunyt Avicii, a világ egyik legnépszerűbb lemezlovasa
Az egész világ gyászolja a tragikus hirtelenséggel elhunyt Tim Berglinget, művésznevén Aviciit, akire péntek késő délután találtak holtan egy maszkati luxusnyaralóban, Ománban. Avicii mindössze 28 éves volt.
Est.hu | 04.21 16:55

A közmédia vezetője tette helyre a Jobbikot, hogy azt senki nem köszöni meg
A közmédia továbbra is kiáll a független, kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett - írta Dobos Menyhért vezérigazgató.
Index | 04.21 16:34

Városmajori emlékezés
A Szomszéd kapcsán nemcsak az emésztés, a feldolgozás, a megértés nehézségének felismeréséről beszélhetünk, hanem az emésztés, a feldolgozás, a megértés szükségességéről is. – Zoltán Gábor Szomszéd – Orgia előtt és után című könyvéről Szmerka Dániel írt kritikát.
Litera | 04.21 16:18

A közmédia állítja: a választás alatt is függetlenül és hitelesen tájékoztatott
A Jobbik szerint egyoldalúság van a közmédiában, de Dobos Menyhért közmédiafőnök szerint mindez nem igaz, és bőven van erre bizonyítékuk, ott van például az 5(!) percnyi felszólalás lehetősége is.
hvg | 04.21 15:35

Egy tizenéves lányt is befolyásosabb embernek tartanak, mint Orbán Viktort
Illusztris társaságba keveredett a most 14 éves Millie Bobby Brown, miután a Stranger Things fiatal sztárja is felkerült a Time magazin listájára.
hvg | 04.21 14:35

Szigetváron tartják meg Alföldi Pécsen letiltott előadását
Sokan próbáltak helyet találni a darabnak Baranyában, végül Szigetváron tartják meg az előadást.
hvg | 04.21 14:30

Magyar győzelem egy nemzetközi zeneszerzőversenyen
Bernáth Ferenc kárpátaljai származású magyar gitárművész első helyezést ért el egy ukrajnai nemzetközi zeneszerzőversenyen.
Fidelio.hu | 04.21 14:26

Szigetvár befogadta a Pécsről elüldözött Alföldi darabot
A Vigadó Kulturális Központban adják elő az Igenis, miniszterelnökúr! című előadást.
Index | 04.21 14:23

'Kehlmann úr, létezik jó terrorista?'
Természetesen nem. Bombát elhelyezni semmiképp sem lehet helyes. De a dráma lényege, hogy valódi konfliktusról szóljon. Szóval egy színdarabban a terroristának is meglehet a maga igaza – anélkül, hogy a való életben helyeselném a tettét. Így indul munkatársunk és Daniel Kehlmann német író beszélgetése. Aztán demokráciákon és háborúkon át eljutottak egészen az álhírekig.
hvg | 04.21 14:00

Csutak Gabi: A folyamatos torzulás tapasztalata
A történetek reális síkját képező történelmi időszakot eleve nem nehéz groteszk világként látni. Az okok ismerete nélkül, egy gyerek perspektívájából pedig még intenzívebbé válik a folyamatos torzulás tapasztalata, ami számomra a diktatúrában való szocializálódást jelentette. – Az idei Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja magyar vendégét, Csutak Gabit Fehér Renátó kérdezte.
Litera | 04.21 13:03

Avicii: Furcsa is, ha nem iszol
A turnézással járó életet nem Aviciinek találták ki. Saját bőrén tapasztalta meg a partikultúra veszélyeit, de halála előtt nem tűnt betegnek. Interjúkból szedtük össze, hogyan látta az életét és milyen tervei voltak a 28 évesen meghalt dj-nek.
Index | 04.21 13:03

Irena Brežná: Ott az otthon, ahol moroghatunk
Megkérdezték, miért nem írtam pozitív példákat is a könyvembe, olyan élettörténeteket, amelyek szerencsés véget értek. Erre az a magyarázat, hogy a tolmácsmunkám során nem találkozom pozitív történetekkel. – Irena Brežná Hálátlan idegen című könyvéről a szerzővel a fordító, Vályi Horváth Erika beszélgetett.
Litera | 04.21 12:52

Boldog és boldogtalan vég - Molnár Ferenc bemutatók a Centrálban és az Örkényben
Kétségkívül színházi boom van, amivel párhuzamosan a kevésbé játszott darabok is a repertoárok részévé válnak. Molnár Ferenc neve önmagában is elég az érdeklődés felkeltésére, a többi már az előadáson múlik. Zappe László kritikája a Delila (Centrál Színház) és A hattyú (Örkény Színház) kapcsán.
Fidelio.hu | 04.21 12:47

Újabb részletek derültek ki Koltay Gábor Trianon-rockoperájáról
Még a Kádár-korról, az EU-csatlakozásról és 2010-ről is szó lesz benne.
hvg | 04.21 12:40

Előszereplős sorozat készül minden idők egyik legjobb videojátékából
A fantasy játékok egyik legjobbjának számító Witcherből készít élőszereplős sorozatot a Netflix. A tervek szerint 2020-ban érkező produkció Kelet-Európában forog majd, hogy a lehető legautentikusabb környezetben mutassák be a szörnyvadadász Geralt kalandjait.
hvg | 04.21 12:12

Delila - Molnár-darab a Centrál színpadán
Fidelio.hu | 04.21 12:10

A hattyú - Molnár-darab az Örkény színpadán
Fidelio.hu | 04.21 12:06

Többemeletes portrét kapott a francia legenda Budapesten
A Francia Intézet falát a Duna túlpartjáról is jól látni, Agnes Varda vállán egy macska ül.
Index | 04.21 11:20

Dan Lungu: A fordítások a könyv reinkarnációi
Dan Lungu A kislány, aki istent játszott című regénye nemrég jelent meg a Noran-Libro kiadó gondozásában, Koszta Gabriella fordításában. A szerző a Könyvfesztivál vendége lesz április 21-én 16 órától a Millenárison. Ez alkalomból Csutak Gabi készített vele interjút.
Litera | 04.21 11:12

Stop Alföldi? Meghekkelték a pécsi Kodály Központ oldalát a lemondott előadás miatt
Valakiknek nem tetszett, hogy leállították az Igenis, miniszterelnök úr! című darab jegyértékesítését. Parádés módon vágtak vissza.
hvg | 04.21 11:02

Avicii halála: Madonna, David Guetta és az Imagine Dragons is búcsúzik
Mint arról korábban beszámoltunk, péntek délután elhunyt Avicii. A világszerte ismert DJ és producer fájdalmasan fiatalon, 28 évesen ment el. Halálának okáról hivatalos tájékoztatás még mindig nincs, de azt tudni lehet, hogy két évvel ezelőtt súlyos alkoholproblémái miatt akut hasnyálmirigy-gyulladása lett, és még azelőtt eltávolították az epehólyagját és a féregnyúlványát.
hvg | 04.21 10:45

Egy biztos: az ilyen emberek nagyon nehéz jellemek - Interjú Antonio Banderasszal
Zorro, az Almodóvar-filmek vagy a Shrek-sorozat cuki macskája után most olyan valakit játszhat el, aki gyerekkora óta sokat jelent neki. És mivel épp Magyarországon forgatott, beszélgettünk is Antonio Banderasszal.
Index | 04.21 10:28

Nádas Péter szelfije a Fortepan százezredik fotója!
Az előző évezredben fotóriporterként dolgozó Nádas Péter 16 éves kori szelfije lett a FORTEPAN csodálatos gyűjteményének 100 000., azaz százezredik fényképe.
Fidelio.hu | 04.21 10:00

Zenéd örökké az életünk része – búcsúzik a zenészvilág Aviciitől
Zseni volt, egy zenei feltaláló, aki milliókat inspirált – Madonnától Tiestón át Skrillexig rengeteg zenész és dj búcsúzott a pénteken meghalt, mindössze 28 éves Aviciitől.
Index | 04.21 09:56

Danny Kehlmann's Lonely Hearts Club Band
Ha tényleg fontos nekünk ez az egész, szakma meg irodalom, akkor holnaptól legyünk kicsit mindannyian karádiévák. – Fehér Renátó hangulatjelentése a könyvfesztivál második napjáról.
Litera | 04.21 09:53

Gerincműtétje volt Michael J. Foxnak
A színész már lábadozik.
hvg | 04.21 09:43

Az e-book menti meg a nyomtatott könyvet?
Bárdos Andrással, a 21. Század Kiadó vezetőjével beszélgettünk arról, hogy olvasnak-e még az emberek, és ha igen, akkor digitális vagy nyomtatott könyvet, de szóba került az is, miért kell olyan könyvet venni, amit még meg sem írtak.
Fidelio.hu | 04.21 09:15

Azt ismerik, amikor Hibrid Miki elmegy Mahócára?
Index | 04.21 08:54

Újabb remek film kap amerikai feldolgozást
Alakul az After The Wedding amerikai változata.
SG.hu | 04.21 07:30

Fejletépő vidrák, vadcicusok és sikló gruppen: moziban a Vad Balaton
Mit csináljunk, ha 300-zal jön a vándorsólyom? Hogy nézzünk be a süllők hálójába? Mi értelme két évig lesben állni? A rendező mesél a Vad Balaton titkairól.
Index | 04.21 07:14

Több irodalmi Nobel-díjas neve is kiszivárgott
A svéd király megváltoztatja a Svéd Akadémia szabályait.
Index | 04.20 23:21

Megvan, ki rendezheti a He-Man mozifilmet
Több rendezője is lesz a Masters of Universe-nek.
SG.hu | 04.20 20:30

Autóbaleset miatt kórházba került Dopeman
Frontálisan karambolozott Dunakeszin.
Index | 04.20 20:19

Anita Furu: Fél életem
Lezárt vasúti kocsiban utazunk át Németországon. Állomások tűnnek fel és tűnnek el, ajtók nyílnak és csukódnak. Inge végigfekszik Sigurd ölén és az enyémen. Sigurdé a lába, enyém a feje. Nyitott szájjal alszik, és apró nyálbuborékokon keresztül lélegzik. – Anita Furu az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának dán vendége. Művének részletét Kertész Judit fordította.
Litera | 04.20 20:18

Ivana Djilas: A ház
A harmadik kedvenc reklámom egy bankreklám. A plakáton egy menyasszonyi ruhába öltözött fiatal nő képe, rajta egy felirat: ELKELT, alatta pedig a bank hirdetése egy új típusú, kifejezetten alacsony kamatú, svájci frankos hitelre. Manapság könnyebb elválni és megosztozni a gyerekeken, mint fölbontani egy hitelszerződést. – Ivana Djilas az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának szlovén vendége. Művének részletét Rajsli Emese fordította.
Litera | 04.20 20:14

Isten Veled Avicii! 
Megdöbbent a könnyűzene világa a hírtől, amely arról számolt be, hogy elhunyt az egyik legismertebb DJ, Avicii. A mindössze 28 éves sztár pénteken távozott a földi lemezjátszók mögül. Dátum: 2018.04.20. 20:08
Zene.hu | 04.20 20:08

Theresia Enzensberger: Tervrajz kékben
Megállok, a tekintetem a betűkre tapad, a testem reszket. Hát valóban létezik, amit oly sokszor elképzeltünk, gondolom magamban, és beleborzongok. Elképzeléseink összevisszaságából konkrét tárgy született, manifesztté vált. Ott áll előttem, immáron kétségtelenül, a világból kitörölhetetlenül. – Theresia Enzensberger az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának német vendége. Művének részletét Blaschtik Éva fordította.
Litera | 04.20 20:04

Balesete volt Dopemannek, mentővel vitték kórházba
Dunakeszin ütközött frontálisan autójával a rapper pénteken kora este.
hvg | 04.20 19:54

Meghalt Avicii
Világszerte ismerik Avicii zenéjét, halálhírét megdöbbenéssel fogadták mindenfelé.
hvg | 04.20 19:40

Jan Kristoffer Dale: Munkáskéz
„Az újévi fogadalom arra való, hogy megszegjük', szólt Geir január elején az osedaleni Spar előtt, azzal rágyújtott egy cigire. Öt napig bírta megállni. Trygve tavaly december óta dolgozott a sörgyárban. Majdnem egy éve. Geir minden nap oda-vissza szállította autóval. – Jan Kristoffer Dale az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának norvég vendége. Művének részletét Domsa Zsófia fordította.
Litera | 04.20 19:39

28 évesen meghalt Avicii, a világ egyik legismertebb dj-je
Index | 04.20 19:35

Markó Béla: Bocsáss meg, Ginsberg
Erőm megállni nincs nekem, / rántsd el a kormányt, Istenem, / mind gyorsabb, de mind tétovább, / hagyd, hogy száguldjak még tovább, / angyalod vagy tán ördögöd / nevet a szélvédő mögött, / tudom, hogy acélos kezed / előbb-utóbb célhoz vezet – Markó Béla könyvfesztiválra a Kalligramnál megjelent kötetéből olvashatnak pár verset.
Litera | 04.20 19:14

Schmidt Mária fia Fluor miatt keresi a Médiahatóságot
Ungár Péter szerint az NMHH-nak ki kell vizsgálnia, miért tiltotta le a Petőfi Rádió a Wellhello dalait.
Index | 04.20 18:55

Nádas Péter szelfije a százezredik kép a Fortepanon
Az író önarcképének publikálásával jubilál az Európában egyedülálló online fényképgyűjtő oldal.
Index | 04.20 18:15

Az új Solo-plakát látán visszatért a hitem
Index | 04.20 18:07

Meghökkentő képpel frissült az elmaradt Alföldi-előadás Facebook-eseménye
Miután a Kodály Központ lefújta a válságkomédiát, valami váratlan jelent meg a Facebook-oldalukon.
Index | 04.20 17:58

Már forgatják az Elton John életéről szóló filmet
Taron Egerton lesz a főszereplő a filmben, amelyben a zenész alkohol- és drogfüggőségét is felidézik. A producerek között ott van Elton John férje is.
hvg | 04.20 17:51

Bush-medált akasztottak Bono nyakába Dallasban
A U2 frontemberét a volt elnök tüntette ki a szegénység elleni küzdelemben és az AIDS elleni harcban kifejtett vezetői munkájáért.
hvg | 04.20 17:38

Eljött a hegedű ünnepe!
Három hegedűverseny, három fiatal és rendkívül tehetséges hegedűs előadásában - a hegedű mestereként is okkal számon tartott Keller András vezényletével - ezzel várja a közönséget a Concerto Budapest. ... Bővebben!
KultúrPart | 04.20 17:21

“Natalie Portman nem érdemli meg az izraeli állampolgárságot”
Egy izraeli politikus azután ítélte el Portmant, hogy kiderült, a színésznő a gázai eseményeket követően nem veszi át a Nobel-díj izraeli megfelelőjét.
hvg | 04.20 17:05

A Viacom közben fű alatt a harmadik legnézettebb csatornacsoport lett
Az MTVA-t nyomták le. A köztévé egy év alatt a nézői negyedét elvesztette a nagy sorosozásban.
Index | 04.20 17:02

Gyereket vár Rachel Weisz és Daniel Craig
Első közös gyerekét várja a 48 éves Rachel Weisz és Bond-sztár férje, Daniel Craig - számolt be róla brit sajtó pénteken. Weisznek már van egy 11 éves fia, az 50 éves Craignek pedig egy 25 éves lánya. A két brit filmsztár nyolc éve él együtt, 2011-ben házasodtak össze New Yorkban.
Est.hu | 04.20 16:46

Csak vasárnapig! - 250 interaktív mese tölthető le ingyen
Kétszázötven interaktív mese tölthető le ingyenesen a BOOKR Kids Mesetárában ezen a hétvégén – a cég három éves születésnapját és új oktatási programját ünnepli így.
Heti Válasz | 04.20 16:30

Gyereket vár Rachel Weisz és Daniel Craig
Ez lesz a pár első közös gyermeke.
hvg | 04.20 16:19

„Nem a közönség öregszik el, hanem a képzett polgári réteg”
Ha nem akarja egy ország, hogy valami megváltozzon, akkor nem érdemes erőlködni – véli Kovalik Balázs, aki nem látja a valódi szándékot egy intelligens, gondolkodó társadalom kinevelésére. A rendezésével nyitotta meg újra a kapuit a több mint öt éven át tartó felújítási munkák után a bayreuthi Markgräfliches Opernhaus, és a darab ott van a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjában is. Ennek apropóján beszélgettünk a rendezővel.
hvg | 04.20 16:00

Többnyire továbbra is
Mindenestre 2018-ban talán már nem tekinthető eleve illegitimnek az a (még lappangó) kritikai diskurzus, amely a bőrünk vásárra vitelét követeli, és alapvetően a fióklíra ellenkultúrájaként határozza meg önmagát. - Kemény István: Nílus, Guillaume Métayer: Türelemüveg, Aczél Géza: (Szino)líra 2 köteteiről Csete Soma szabadpolcát olvashatják.
Litera | 04.20 15:54

Az LMP az NMHH-nál követeli Fluor Tomi letiltásának kivizsgálását
Az LMP szerint ki kell vizsgálni, hogy miért nem játsszák a Wellhello dalait.
hvg | 04.20 15:49

Denzel Washington a tévézés helyett a színpadra esküszik
Számtalan nagy filmszínész beadta a derekát, és visszatért a tévéhez: Will Smith-től Adam Sandlerig sokan döntöttek az utóbbi időben úgy, hogy a mozinál fontosabbak számukra a tévés produkciók. De Denzel Washington másképpen gondolkodik.
Est.hu | 04.20 15:48

Alföldi Róbert Szegeden felléphetett, és jól odamondott
A rendező szerint „itt kő kövön nem marad” a következő négy évben.
hvg | 04.20 15:48

Javier Bardem nem akarja megfeszíteni Woody Allent
A Vicky Christina Barcelona főszereplőjének kétségei vannak a rendezőt ért gyermekmolesztálási vádakat illetően.
Index | 04.20 15:30

Boldog születésnapot, MúzeumCafé!
Tíz év nagy idő – főleg egy olyan periodika életében, amely elsősorban a szakmának készül, de a nagyközönség számára is érdekes szeretne lenni. Vékony mezsgyén kell lépkedni, könnyű elbillenni bármelyik oldalra. A MúzeumCafénak eddig sikerült megőrizni az egyensúlyát.
Heti Válasz | 04.20 15:00

Joan Miró katalán festő 125 éve született
A katalán művész idegösszeomlást kapott a hivataltól, majd kijelentette, hogy meg akarja gyilkolni a festészetet. Százhuszonöt éve, 1893. április 20-án született Joan Miró.
Fidelio.hu | 04.20 14:56

Veszítünk, aztán boldogok vagyunk megint
A csajozás nevetséges, mégis csináljuk az új lemezére felszabadult Papaver Cousins szerint.
Index | 04.20 14:46

A franciáknál a mérgező füstköd jelenti az apokalipszist
Menekülni kell, de hirtelen, ami egy súlyosan beteg kislánnyal nem is olyan egyszerű.
Index | 04.20 14:39

Nem tud megülni a fenekén a Green Day frontembere - csinált egy másik zenekart (videó)
A Longshot nevű együttesnek most meg is jelent a nagylemeze, és kijött egy klip is.
hvg | 04.20 14:38

„Finn, ugorj!”– Táncelőadás egy finn-magyar barátság margójára
Simkó Beatrix és a finn Jenna Jalonen Long time no see! című táncelőadásukban beszélik ki a barátságukat. A darab április 20-án a Trafóban debütál az XXS-sorozat keretében. A premier kapcsán Farkas Zsuzsi, a Trafó blogjának szerzője beszélgetett velük.
Fidelio.hu | 04.20 14:34

Minősíthetetlenül viselkedett a világhírű operarendező, kirúgták
Peter Konwitschny ordított egy trombitással, kirúgták a Göteburgi Operaházból.
Fidelio.hu | 04.20 14:32

„A kispanda szinte beleszuszogott az arcomba!”
A Pandák című IMAX film nem sokkal, de valamivel mindenképpen többet tud annál, hogy szimplán csak vonzóvá tegye a formátumot a legkisebbek számára. Ám első 3D-s mozinak is remek választás. ... Bővebben!
KultúrPart | 04.20 14:24

Extrákkal teli koncertre hív a friss Fonogram-díjas Meszecsinka
'Holdbéli' pszichedelia tölti meg május 10-én a Kobuci Kertet, ahol különleges vendégelőadók és extra látványelemek kísérik a Meszecsinka-élményt.
Fidelio.hu | 04.20 14:00

Újabb sztár állt ki Woody Allen mellett
Javier Bardem nem hiszi el a gyermekmolesztálási vádakat.
hvg | 04.20 13:43

Fidelio Klasszik: Hernádi, Markó, Vashegyi
A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsornak következő adása április 21-én hallható a 92.1-en.
Fidelio.hu | 04.20 13:42

Három fővárosi rádiós frekvencia is piacra kerülhet
Az egyik a nemrég bezárt Lánchíd rádióé, de megszűnhet a Jazzy és a Retro rádió is.
Index | 04.20 13:36

Farmer és karmester – John Eliot Gardiner 75 éves
A világhírű régizenész április 20-án ünnepli 75. születésnapját. John Eliot Gardiner több mint 50 éve a historikus játékmód legjelentősebb alakja, még mindig aktív, és még mindig rajong Bachért és Monteverdiért.
Fidelio.hu | 04.20 12:47

Előadás közben balesetet szenvedett a Vígszínház sztárja
Wunderlich József a Pál utcai fiúk című előadás kellős közepén, egy farakáson énekelve rosszul lépett, és leesett onnan.
hvg | 04.20 12:41

Nagyszerű plakátot kapott az új Halloween-epizód
Remek plakát érkezett az új Halloweenhez.
SG.hu | 04.20 12:18

Film készült az amputált lábú úszó- és vízilabdázóról
A csodafedezet - Vitéz Halassy Olivér című dokumentumfilm a kétszeres olimpiai bajnok életét dolgozza fel. Moziban és tévében is bemutatják.
Index | 04.20 12:06

A Deadpool 2 újraértelmezi a szuperhősfilm-folytatásokat
Nagyobb, drágább, taplóbb, erőszakosabb. Kábé ez várható a tuskó szuperhősfilmtől.
Index | 04.20 11:48

Dragan Velikić: Úgy gondolom, mint szomszédok jól ismerjük egymást
A könyvfesztivál egyik vendége Dragan Velikić, a kortárs szerb irodalom ismert alakja, akit irodalmi tendenciákról, kulturális cseréről, és nem utolsósorban Budapestről kérdeztük. A nyomolvasó című könyvét pénteken mutatják be a fesztiválon. A szerzővel Molnár Csongor készített interjút.
Litera | 04.20 11:36

Szem-fény- vesztés
Szem-fény- vesztés címmel április 22-től július 1-jéig látható az Orosz István grafikusművész és Polgár Botond szobrászművész alkotásaiból válogatott tárlat a KOGART idén 5. születésnapját ünneplő tihanyi galériájában.
Fidelio.hu | 04.20 11:31

Kiszáll a tévézésből az RTL Klub műsorvezetője
D. Tóth András 14 évvel ezelőtt kezdett dolgozni a csatornánál, legutóbb a Fókuszt vezette. Most másfelé indul.
hvg | 04.20 10:57

Kezdődik a jubileumi Simándy-énekverseny
Hétfőn kezdődik a tizedik Nemzetközi Simándy József Énekverseny, a klasszikus énekes tehetségkutatón három kategóriában, 36 éves korig mutatkoznak be a magyar és külföldi tehetségek.
Fidelio.hu | 04.20 10:52

Díszvendég 2018: Szerbia – Körkérdés 5.
Az idei budapesti Könyvfesztivál díszvendége: Szerbia. Magyar irodalmárokat (költőket, írókat, irodalomtörténészeket, fordítókat) kérdeztünk a kortárs szerb irodalom tendenciáiról, jelentős képviselőiről, a szerb-magyar, magyar-szerb (irodalmi) figyelemről és figyelmetlenségről. – Az ötödik részben Jelínek Radmila válaszait közöljük.
Litera | 04.20 10:43

Előadás közben szenvedett balesetet Wunderlich József
Nagyot esett egy farakásról, de végigjátszotta a darabot. A következő előadás ettől még elmarad.
Index | 04.20 10:40

Előkerült Prince gigaslágerének eredeti verziója
Nem csak az eredeti felvétel került elő 1984-ből, hanem sosem látott videókra is rátaláltak.
hvg | 04.20 10:38

Az RTL Magyarország nem kér a Média Hungaryből
Az RTL nem szereti, ha cenzúrázni akarják őket, inkább nem mennek a szakmai konferenciára.
Index | 04.20 10:30

Kultúra napi top
Orbán arcon köpése volt az egyik kérdés egy holland műsorban
hvg | 04.21 17:25
Szabó T. Anna: Határ (részlet)
Litera | 04.21 19:40
Meghalt Kicsién
Index | 04.21 23:19
A Kowaslky meg a Vega zenélt és tanított az egyetemi bulin
Zene.hu | 04.21 21:28
Megvan a Fókusz új műsorvezetője
hvg | 04.21 21:01
Nem nyomoz a rendőrség Avicii halála ügyében
Index | 04.21 18:43
Kizárták az idegenkezűséget Avicii halálánál
hvg | 04.21 21:52
Négyszáz rocker csapott bulit a szegedi Dóm téren - videó
hvg | 04.21 20:21
Mit neked cirkusz? Csoda a cirkuszban – Irodalmi pályázat
Litera | 04.21 18:56
Giorgos Panagi: Mondák – Al-Mutaszim, az aszaszinok vezére
Litera | 04.21 18:46
Tovább a teljes toplistához
Heti Válasz
Csak vasárnapig! - 250 interaktív mese tölthető le ingyen
Boldog születésnapot, MúzeumCafé!
Vidnyánszky emeli a tétet: arab produkciókat hívott Magyarországra
Sára Sándor: Vajna előtt is volt nemzeti filmgyártás!
Elkészült minden idők legnagyobb Szent Korona-könyve
Heti Válasz - összes hír
Napvilág
Az unortodox János vitéz esete a plüssökkel
Szociális szemléletű művészet a magyar Toszkánában
David Duchovny új sorozatában Charles Manson szektája után nyomoz
Új fellépőket jelentettek be a balatoni fesztivál szervezői
Itt vannak a díjnyertes magyar fesztivál új fellépői
Napvilág - összes hír
KultúrPart
Eljött a hegedű ünnepe!
„A kispanda szinte beleszuszogott az arcomba!”
Itt a cigány-török macskalány
Film helyett a színház
Építészet és identitás
KultúrPart - összes hír
Litera
Szabó T. Anna: Határ (részlet)
Mit neked cirkusz? Csoda a cirkuszban – Irodalmi pályázat
Giorgos Panagi: Mondák – Al-Mutaszim, az aszaszinok vezére
Satu Vasantola: Sosem térek vissza, azt hiszem
Dorotea Vučić: Csalók. Megváltás
Litera - összes hír
Fidelio
Magyar győzelem egy nemzetközi zeneszerzőversenyen
Boldog és boldogtalan vég - Molnár Ferenc bemutatók a Centrálban és az Örkényben
Delila - Molnár-darab a Centrál színpadán
A hattyú - Molnár-darab az Örkény színpadán
Nádas Péter szelfije a Fortepan százezredik fotója!
Fidelio - összes hír
Zene.hu
A Kowaslky meg a Vega zenélt és tanított az egyetemi bulin
Isten Veled Avicii! 
Jubileumi koncertsorozattal ünnepel a Tankcsapda! - Interjú Lukács Lacival
Ferencz Mari Trió idén először a Tartóshullám Mediawave Együttléten
5 izgalmas tény, amiért ezt a filmkoncertet látni kell
Zene.hu - összes hír
 
 
 
© 2016 Comeon  I  Kapcsolat
powered by www.hir3.hu